Γιάννης Ευαγγελίδης: «H καρδιά μου κρέμεται πια σε μια κλωστή & δεν θα αντέξει…» – Πώς είναι σήμερα στα 89 του ο αρχηγός της Αστυνομίας της σειράς «Καλημέρα Ζωή»

24 Μαρτίου, 2025


Ο Γιάννης Ευαγγελίδης επιστρέφει με συγκινητική ανάρτησηΟ 89χρονος Γιάννης Ευαγγελίδης, γνωστός από αξέχαστους ρόλους σε σειρές όπως Λάμψη και Καλημέρα Ζωή, επέστρεψε με μια συναισθηματική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.Σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε, συνόδευσε τη δημοσίευση με ένα ποίημα γεμάτο νοσταλγία:
“Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025. ΤΥΨΕΙΣ! Τσιγγάνα πού είσαι να προβάλεις στ…


Ο Γιάννης Ευαγγελίδης επιστρέφει με συγκινητική ανάρτηση

Ο 89χρονος Γιάννης Ευαγγελίδης, γνωστός από αξέχαστους ρόλους σε σειρές όπως Λάμψη και Καλημέρα Ζωή, επέστρεψε με μια συναισθηματική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε, συνόδευσε τη δημοσίευση με ένα ποίημα γεμάτο νοσταλγία:
“Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025. ΤΥΨΕΙΣ! Τσιγγάνα πού είσαι να προβάλεις στο κατώφλι στο φτωχικό μου μέσα να περνούσες, στο πάτωμα να ρίξεις τα χαρτιά… Και η κάρδια να σπάσει σαν το τσόφλι, καθώς τα λάθη μου θα απαριθμούσες, τα λάθη τις ζωή μου τα πολλά… Μα όταν θα δεις του έρωτα τα λάθη που έχουν κρυφτεί στα βάθη της ψυχής μη βγάλεις λέξη… Γιατί η καδιά μου κρέμεται πιά σε μια κλωστή και δεν θα αντέξει…”

Η καριέρα ενός θρύλου

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης γεννήθηκε το 1936 και έκανε τα πρώτα του βήματα στη θεατρική σκηνή το 1964, στο *Λαϊκό Θέατρο* του Μάνου Κατράκη, με την παράσταση *Ιούλιος Καίσαρ* του Σαίξπηρ. Στην τηλεόραση, εμφανίστηκε αρχικά σε σειρές όπως *Παράξενος ταξιδιώτης*, *Στησιχόρου ’73*, *Μαρίνα Αυγέρη* και *Οι δίκαιοι*.

Στον κινηματογράφο, πήρε μέρος σε ταινίες όπως Ερωτική συμφωνία (1972) και Γυναίκες στα όπλα (1979). Ωστόσο, η μεγάλη του διάκριση ήρθε με τον ρόλο του αντιστράτηγου Γιάννη Χρυσολωρά στην επιτυχημένη σειρά Καλημέρα Ζωή (1994–2003).

Αξέχαστοι ρόλοι και προσωπική ζωή

Εκτός από τη *Καλημέρα Ζωή*, ο Ευαγγελίδης στάμπαρισε την ιδιωτική τηλεόραση με συμμετοχές σε σειρές όπως *Λούνα Παρκ*, *Τρεις και ο… κούκος!*, *Η Καλή Πεθερά* και *Η Πολυκατοικία*.

Προσωπικά, υπήρξε παντρεμένος για μια δεκαετία με την ηθοποιό Βίλμα Τσακίρη. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: την ηθοποιό Καλλιόπη Ευαγγελίδου (1973) και τον μουσικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη (1977).

Η επιστροφή του με αυτή τη συγκινητική ανάρτηση θύμισε στους θαυμαστές του τον ταλαντούχο ηθοποιό και την αξεπέραστη παρουσία του τόσο στη μικρή οθόνη όσο και στη σκηνή.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.