
Μια 22χρονη κοπέλα υπέστη αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο «Αττικόν» όταν της χορηγήθηκε κατά λάθος φάρμακο που προοριζόταν για άλλον ασθενή. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων ιατρικών λαθών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στο κοινό, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς μοιραία κατάληξη.Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2025, λίγο μετά τις 9, όταν δύο νοσηλεύτριες χορήγη…
Μια 22χρονη κοπέλα υπέστη αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο «Αττικόν» όταν της χορηγήθηκε κατά λάθος φάρμακο που προοριζόταν για άλλον ασθενή. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων ιατρικών λαθών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στο κοινό, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς μοιραία κατάληξη.
Λάθος φάρμακο από μπέρδεμα φακέλων
Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2025, λίγο μετά τις 9, όταν δύο νοσηλεύτριες χορήγησαν φάρμακο για μυκητίαση στη νεαρή γυναίκα, χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν αλλεργική. Το φάρμακο αυτό, όπως αποδείχθηκε, προοριζόταν για άλλον ασθενή, όμως η σύγχυση στους φακέλους οδήγησε στο σοβαρό λάθος.
Η αλλεργική αντίδραση της 22χρονης εκδηλώθηκε σχεδόν άμεσα, όμως χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των γιατρών και των νοσηλευτριών, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε γρήγορα και το κορίτσι δεν διατρέχει πια κίνδυνο.
Η μητέρα περιγράφει τι συνέβη
Η μητέρα της κοπέλας, εμφανώς σοκαρισμένη, μίλησε στο Live News και εξήγησε πως παρά την ανησυχία της, η κόρη της αναρρώνει, ενώ η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
«Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Είναι καλά το παιδί αυτή τη στιγμή. Έχουμε βάλει δικηγόρο. Η αντιβίωση δόθηκε ενώ εγώ ήμουν εδώ», ανέφερε.
Σε άλλο σημείο, περιέγραψε τι ακριβώς έγινε:
«Η κοπέλα νοσηλευόταν και δεν είχε πάρει αντιβίωση, τρεις ημέρες και έρχεται ξαφνικά και της βάζει αντιβίωση. Ρωτάω για ποιο λόγο μπαίνει η αντιβίωση της λέω. Μου λέει: “η (επίθετο 22χρονης) δεν είστε;”, λέω: “ναι”, “άρα” μου λέει: “για εσάς είναι η αντιβίωση” και συνεχίζει και την βάζει. Και της λέω: “είναι αλλεργική, είναι αλλεργικό το παιδί” της λέω».
«Με το που φεύγει, σηκώνεται το παιδί καθιστό και αρχίζει και της κάνει αλλεργία. Τρέχω κατευθείαν, την φωνάζω και της λέω: “έλα βγάλε την, της έκανε αλλεργία”. Δύσπνοια, κοκκινίλα, κοκκίνισε ολόκληρη, βήχα και μετά μελάνιασε. Συνήλθε αμέσως γιατί ήρθαν κατευθείαν οι γιατροί και της χορηγήσαν αυτά που έπρεπε να της χορηγήσουν».
Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό
Για το περιστατικό μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ανέδειξε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο όταν βρίσκεται σε εφημερία.
«Γίνεται πόλεμος όταν έχει εφημερία το Αττικόν. Είναι ένα επάγγελμα που γίνονται λάθη, όμως είμαστε κοντά στον μέσο όρο», δήλωσε.
Πρόσθεσε επίσης πως «ειδοποίησαν τους γιατρούς και η αλλεργική αντίδραση αμέσως αντιμετωπίστηκε και η ασθενής είναι καλά στην υγεία της».
Δείτε και αυτά