Το ελληνικό «Baby Reindeer»: Η τρομακτική ιστορία της 47χρονης stalker του Πλούταρχου που κρίθηκε ένοχη

23 Νοεμβρίου, 2025


Η συγκλονιστική υπόθεση της εμμονικής 47χρονης γυναίκας που για χρόνια παρενοχλούσε τον Γιάννη Πλούταρχο και την οικογένειά του, θυμίζει κάτι βγαλμένο από το «Baby Reindeer». Μια ιστορία εμμονής που κατέληξε σε δικαστική καταδίκη, αλλά άφησε πίσω της φόβο και αγωνία.Μετά από χρόνια ψυχολογικής πίεσης και καταγγελιών, η 47χρονη Ελένη Παπαδοπούλου κρίθηκε ένοχη για συστηματική παρενόχληση του δημοφι…


Η συγκλονιστική υπόθεση της εμμονικής 47χρονης γυναίκας που για χρόνια παρενοχλούσε τον Γιάννη Πλούταρχο και την οικογένειά του, θυμίζει κάτι βγαλμένο από το «Baby Reindeer». Μια ιστορία εμμονής που κατέληξε σε δικαστική καταδίκη, αλλά άφησε πίσω της φόβο και αγωνία.

Καταδίκη για παρατεταμένη παρενόχληση

Μετά από χρόνια ψυχολογικής πίεσης και καταγγελιών, η 47χρονη Ελένη Παπαδοπούλου κρίθηκε ένοχη για συστηματική παρενόχληση του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου και των μελών της οικογένειάς του. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τους τρεις να εκτίονται εφόσον παραβιαστούν οι όροι που της απαγορεύουν κάθε προσέγγιση ή επικοινωνία με τον Πλούταρχο και τους δικούς του.

Μαρτυρία συζύγου: «Καλοντυμένη, αμίλητη και πάντα εκεί»

Κατά την έναρξη της δίκης, η σύζυγος του τραγουδιστή, Μαρία Παπαδοπούλου, περιέγραψε ανατριχιαστικές στιγμές καθημερινής απειλής.

«Η εικόνα της ήταν πάντα ίδια. Καλοντυμένη, βραδινά ρούχα… δεν μου μίλησε ποτέ. Όταν πλησίαζα, δεν απαντούσε. Μια φορά έπεσε πάνω στο τζάμι του αυτοκινήτου και φώναζε “θέλω τον Γιάννη”», είπε χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα αυτή για πολλούς μήνες καραδοκούσε έξω από το σπίτι τους. Παρά την πρώτη μήνυση το 2022 και την προσωρινή εξαφάνισή της, η παρουσία της αναζωπυρώθηκε. Όπως περιγράφει η κ. Παπαδοπούλου, «μετά άρχισε πάλι». Ειδοποιήθηκε ξανά η αστυνομία, έγιναν ασφαλιστικά μέτρα, όμως εκείνη κατάφερε να βρει ξανά το τηλέφωνο του τραγουδιστή και τον παρακαλούσε «να μην την πειράξουν».

Επιστροφή με εμμονή το 2024

Το καλοκαίρι του 2024, το σκηνικό της παρακολούθησης επανήλθε. Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν κάποιες σποραδικές εμφανίσεις και από τον Σεπτέμβριο η παρουσία της έγινε καθημερινή. Όχι ακριβώς έξω από το σπίτι, αλλά στο διπλανό, κοιτώντας επίμονα προς το δικό τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.