Μόλις το αποκάλυψε ο Κουσουλός: Ο Μαζωνάκης είχε μαζί του στο τσαντάκι του στο ιατρείο ρολόι, άρωμα και αγ…
Μόλις το αποκάλυψε ο Κουσουλός: Ο Μαζωνάκης είχε μαζί του στο τσαντάκι του στο ιατρείο ρολόι, άρωμα και αγ...
Μια ιδιαίτερα συγκινητική λεπτομέρεια από τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη έγινε γνωστή, φωτίζοντας μια πιο προσωπική πλευρά του αγαπημένου καλλιτέχνη.
Σύμφωνα με πληροφορία που έγινε γνωστή, στο μικρό τσαντάκι που είχε μαζί του ο τραγουδιστής υπήρχαν το ρολόι και το άρωμά του, αλλά και ένα μικρό μπουκαλάκι με αγιασμό.
Ο αγιασμός ανάμεσα στα προσωπικά του αντικείμενα
Η παρουσία του αγιασμού ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του Γιώργου Μαζωνάκη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πίστη στον Θεό και η σχέση του με την Ορθοδοξία ήταν στοιχεία για τα οποία ο ίδιος είχε μιλήσει δημόσια. Ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν έκρυψε ποτέ την πίστη του και σε διάφορες στιγμές της ζωής του είχε αναφερθεί στη σημασία που είχε για εκείνον η σχέση του με τον Θεό. Για τον ίδιο, η πίστη φαίνεται πως αποτελούσε πηγή δύναμης, εσωτερικής ηρεμίας και παρηγοριάς, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει. Το μικρό μπουκαλάκι με τον αγιασμό, που βρισκόταν στο τσαντάκι του, αποτελεί έτσι μια άγνωστη μέχρι σήμερα λεπτομέρεια που συνδέεται άμεσα με αυτή την προσωπική πλευρά του χαρακτήρα του.
Πέρα από την αξία του ως αντικείμενο, ο αγιασμός αποκτά έναν έντονο συμβολισμό, καθώς βρισκόταν μαζί με αντικείμενα της καθημερινότητας του καλλιτέχνη. Το γεγονός ότι τον είχε μαζί του δείχνει, σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τη σχέση του με την πίστη, πως η θρησκευτική του πεποίθηση δεν περιοριζόταν μόνο σε δημόσιες αναφορές, αλλά αποτελούσε μέρος της προσωπικής του ζωής. Δίπλα στο ρολόι και το άρωμά του, αντικείμενα που συνδέονται με την καθημερινή του παρουσία και την εικόνα του, βρισκόταν και ένα μικρό μπουκαλάκι αγιασμού, ένα αντικείμενο με διαφορετική, βαθύτερη προσωπική σημασία.
Οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη
Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια έρχεται στο φως την ώρα που συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τις συνθήκες γύρω από τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους, στους συνεργάτες του και στους χιλιάδες θαυμαστές του.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση, ενώ η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με πλήθος κόσμου να σπεύδει να τον αποχαιρετήσει. Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε κατά καιρούς μιλήσει με ειλικρίνεια για την πίστη του και τη σχέση του με τον Θεό, περιγράφοντας τη θρησκεία ως σημαντικό κομμάτι της προσωπικής του διαδρομής. Για όσους τον γνώριζαν, επομένως, η παρουσία του αγιασμού στο τσαντάκι του δεν αποτελεί απλώς μια τυχαία λεπτομέρεια.
Είναι ένα μικρό στιγμιότυπο που αποτυπώνει μια πιο άγνωστη και προσωπική πλευρά του ανθρώπου πίσω από τον δημοφιλή καλλιτέχνη. Και ίσως αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια να είναι που κάνει την αποκάλυψη ακόμη πιο συγκινητική: μέσα στο προσωπικό του τσαντάκι, ανάμεσα στα αντικείμενα της καθημερινότητάς του, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μαζί του κάτι που για τον ίδιο συνδεόταν με την πίστη, την προστασία και την εσωτερική του δύναμη.
Συγκλονίζει η στιγμή που εμφανίζεται ουράνιο τόξο μετά την άφιξη της σορού του Γιώργου ΜαζωνάκηΕδώ είσαι
Μια εικόνα που συγκίνησε όσους βρέθηκαν στη Νίκαια για το τελευταίο «αντίο» – Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναζε «Αθάνατος»
ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΖΩΝΑΚΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ
Κανονικά έγινε η προσέλευση κόσμου στο Γ’ Νεκροταφείο για την ταφή του Γιώργου Μαζωνάκη. Η οικογένεια, οι συνεργάτες και πλήθος θαυμαστών αποχαιρέτησαν τον
Σoκ με την αποκάλυψη από Γιαννάκο για Μαζωνάκη: «Αντί για 1mg αδρεναλίνης του έδωσαν…»
Σoκ με την αποκάλυψη από Γιαννάκο για Μαζωνάκη: «Αντί για 1mg αδρεναλίνης του έδωσαν…»
Όλοι λύγισαν όταν είδαν τι γράφει το στεφάνι του Αργυρού για τον Μαζωνάκη
Βαθύτατη οδύνη, δάκρυα και αμέτρητες στιγμές συγκίνησης σημαδεύουν τις τελευταίες ημέρες τον καλλιτεχνικό κόσμο και ολόκληρη τη χώρα, καθώς το πανελλήνιο
Κηδεία Μαζωνάκη: Η Λάτση άβαφτη με λυγμούς πάνω στο φέρετρο-«Γιώργο ζεις, σήκω πάνω»
Μαριάννα Λάτση για Γιώργο Μαζωνάκη: «Για μας θα ζει όσο ζούμε εμείς – Ήταν πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο»
Ακολούθησε το Postnow.gr στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις