ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Ο 64χρονος βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, ευρύτερα γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως «Μπιλ ο Καναδός», εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κελί του - Φως στα ακριβή

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Πάτρα: από το Χόλιγουντ στις φυλακές – Ποιος ήταν ο «Μπιλ ο Καναδός» που βρέθηκε νεκρός στο κελί του

Ο 64χρονος βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, ευρύτερα γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως «Μπιλ ο Καναδός», εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κελί του – Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.


Τίτλοι τέλους έπεσαν την Πέμπτη για μια από τις πιο πολυσυζητημένες και σκοτεινές φιγούρες του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος. Ο 64χρονος βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, ευρύτερα γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως «Μπιλ ο Καναδός», εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις δικαστικές φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το tempo24.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Η διαδρομή του Βασίλη Βαρελά μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, η οποία όμως βάφτηκε με άφθονο αίμα. Από τα ρινγκ και τη λάμψη των πλατό του Χόλιγουντ, κατέληξε να διευθύνει μια αδίστακτη συμμορία με έδρα τη Μεσσηνία, συνδέοντας το όνομά του με μερικά από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα.

Από το Χόλιγουντ στην καταζήτηση

Γεννημένος στη Νέδουσα Ταϋγέτου, ο Βαρελάς έδειξε από νωρίς την έφεσή του στις πολεμικές τέχνες, καταφέρνοντας να αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής στο kick boxing.

Τη δεκαετία του ’80 κυνήγησε το «αμερικανικό όνειρο» και βρέθηκε στις ΗΠΑ. Η σωματική του διάπλαση και η ριψοκίνδυνη φύση του του άνοιξαν τις πόρτες του κινηματογράφου, όπου εργάστηκε ως κασκαντέρ, ντουμπλάροντας τον διεθνούς φήμης ηθοποιό Τσακ Νόρις στις πιο επικίνδυνες σκηνές δράσης.

Το κεφάλαιο αυτό έκλεισε βίαια το 1988 στον Καναδά. Ένα ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών κατέληξε σε δολοφονία, με τον Βαρελά να πυροβολεί το θύμα του εν ψυχρώ στο κεφάλι. Από εκείνη τη στιγμή, μετατράπηκε σε φυγάς, καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο «αρχινονός» της Μεσσηνίας και η διπλή εκτέλεση

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο «Μπιλ ο Καναδός» άλλαξε ριζικά καριέρα.

Εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα και ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αρχηγού σε συμμορίες που λυμαίνονταν την περιοχή. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το όνομά του φιγούραρε διαρκώς σε δικογραφίες για εμπορία ναρκωτικών, εκβιασμούς καταστηματαρχών με «προστασία» που άγγιζε τα 3.000 ευρώ τον μήνα, και συμβόλαια θανάτου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική του εξόντωση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011, με την αποκάλυψη ενός εγκλήματος που πάγωσε το πανελλήνιο: τη στυγερή δολοφονία του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του μόλις δύο ετών γιου του. Τα πτώματά τους βρέθηκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι, με τον πατέρα πυροβολημένο στο κεφάλι και το νήπιο σφαγιασμένο με μαχαίρι.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψαν ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου, την εντολή του οποίου είχε δώσει ο ίδιος ο Βαρελάς μέσα από τη φυλακή. Λίγο καιρό μετά, συνελήφθη σε απομονωμένο κτήμα-κρησφύγετο στη Μεσσηνία, με το όπλο στο χέρι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ.

Ένας αμετανόητος βαρυποινίτης

Ακόμα και πίσω από τα κάγκελα, ο Βαρελάς διατήρησε το σκληρό του προφίλ. Το 2015, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Δομοκού, είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα όταν επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια μέσα στην πτέρυγα το ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο Ξηρό.

Με τον θάνατό του στις φυλακές της Πάτρας, κλείνει οριστικά ένας από τους πιο βίαιους κύκλους του εγχώριου υποκόσμου, αφήνοντας πίσω του μια διαδρομή που ξεκίνησε από τη δόξα των κινηματογραφικών πλατό και κατέληξε στο απόλυτο σκοτάδι της εγκληματικότητας.

Το 2027 θα είναι η χρονιά του – Αυτό το ζώδιο θα έχει τον Δία στο πλευρό του

Το 2027 αναμένεται να είναι μια χρονιά σημαντικών αστρολογικών εξελίξεων, με ένα ζώδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο της τύχης και των θετικών αλλαγών.

Έκτακτη είδηση τώρα από τις φυλακές: Μόλις βρέθηκε νεκρός στο κελί του – Σοκ στη χώρα μας

Τον θάνατο ενός 62χρονου κρατούμενου επιβεβαίωσαν οι αρχές, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ μέχρι στιγμής το σκηνικό παραμένει σκοτεινό αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου παραμένουν εντελώς […]

«Από τις 16 του μήνα και μετά…»: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί για αuτό που έρχεται για 4 Zώδια τον Νοέμβριο

«Από τις 16 του μήνα και μετά…»: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί για αuτό που έρχεται για 4 Zώδια τον Νοέμβριο

Δεν είναι στην Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός τώρα στη χώρα μας

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:24 το απόγευμα ανοικτά της Αμοργού. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 15 χιλιόμετρα νότια της…

Η Μαρία Αντωνά απαντάει on camera μετά τον σάλο με την Κουτσελίνη – Στο πλευρό της ο Γιώργος Λιάγκας

ΗΜαρία Αντωνά με τον Γιώργο Λιάγκα έκαναν μια μικρή απόδραση στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφοντας η κάμερα της εκπομπής «Happy day» τους εντόπισε στο αεροδρόμιο.