Ντέμης Νικολαΐδης: «Το διαζύγιο με τη Δέσποινα ήταν δύσκολο αλλά έπρεπε να γίνει, ο θάνατος της Αλεξάνδρας μού κόστισε»
Για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική του διαδρομή μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του Άρη Δημοκίδη, «Σκληρή Αλήθεια»
Για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική του διαδρομή μίλησε Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του Άρη Δημοκίδη, «Σκληρή Αλήθεια», έχοντας μια ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο διαζύγιό του από τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και στη σχέση που ακολούθησε με την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο.
«Το διαζύγιο μετά από τόσα χρόνια είναι μία απώλεια»
Ο Ντέμης Νικολαΐδης εξήγησε πως ένας χωρισμός ύστερα από πολλά χρόνια κοινής ζωής αποτελεί από μόνος του μια απώλεια, ακόμη και όταν είναι κοινή επιθυμία και των δύο ανθρώπων να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους.
Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι με την πάροδο των χρόνων μπορεί να αλλάζουν και να εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι γίνονται χειρότεροι άνθρωποι.
Παράλληλα, εξήγησε πως διαφορετικά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει επαρκής επικοινωνία ή όταν το ενδιαφέρον και η σκέψη έχουν στραφεί αλλού, δύο άνθρωποι μπορεί σταδιακά να απομακρυνθούν.
Για τον ίδιο, σε μια τέτοια περίπτωση ο χωρισμός μπορεί τελικά να αποτελεί μια σωστή επιλογή.
«Δεν είναι όλα τα διαζύγια κακά»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως δεν θεωρεί ότι κάθε διαζύγιο αποτελεί απαραίτητα μια αρνητική εξέλιξη.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες κάποιος μπορεί να αισθάνεται ότι πέρασε όμορφα μέσα σε έναν γάμο, αλλά παράλληλα να καταλαβαίνει πως πρέπει να χωρίσει προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή του.
Ωστόσο, ακόμη και όταν η απόφαση του χωρισμού θεωρείται σωστή, η αλλαγή της οικογένειας και του τρόπου ζωής παραμένει μια απώλεια.
Ιδιαίτερα δύσκολη, όπως σημείωσε, είναι και η κατάσταση όταν υπάρχουν παιδιά, καθώς βρίσκονται ουσιαστικά στη μέση μιας μεγάλης αλλαγής στην οικογενειακή τους ζωή.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης υπογράμμισε πως δεν θεωρεί ότι αποτελεί εξαίρεση, καθώς πολλοί άνθρωποι περνούν αντίστοιχες καταστάσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είναι άνθρωπος που συνηθίζει να παραπονιέται για όσα του συμβαίνουν.
Για τον ίδιο, το διαζύγιο ήταν δύσκολο, αλλά δύσκολο με τον τρόπο που είναι ένας χωρισμός για οποιονδήποτε άνθρωπο.
Η σχέση με την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου
Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε και για την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, η απώλεια της οποίας, όπως εξομολογήθηκε, τον επηρέασε βαθιά.
Ο ίδιος έκανε τη διάκριση ανάμεσα στην απώλεια ενός ηλικιωμένου ανθρώπου και στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, σημειώνοντας πως όταν ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή σε νεαρή ηλικία, η απώλεια είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Αλεξάνδρα ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο ήταν πολύ αγαπημένοι και γι’ αυτό ο θάνατός της «κοστίζει πολύ».
«Πήρα πολλά από την αξιοπρέπειά της»
Ο Ντέμης Νικολαΐδης απέφυγε να επεκταθεί περισσότερο στις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης περιόδου, εξηγώντας πως θεωρεί ότι θα ήταν «ύβρις» να πει πολλά περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα.
Ωστόσο, μίλησε για τα μαθήματα που πήρε από τον τρόπο με τον οποίο η Αλεξάνδρα αντιμετώπισε την κατάσταση που βίωνε.
Όπως ανέφερε, είδε από κοντά πόση αξιοπρέπεια μπορεί να διατηρήσει ένας άνθρωπος όταν βλέπει το σώμα του να χάνεται και έχει απέναντί του τον ίδιο τον θάνατο.
Για τον Ντέμη Νικολαΐδη, πρόκειται για μια εμπειρία από την οποία μπορεί κανείς να πάρει «τρομερά» μαθήματα.
Κλείνοντας την αναφορά του στην Αλεξάνδρα, σημείωσε πως μπορεί πλέον μόνο να την αναπολεί και να τη σκέφτεται με χαμόγελο.
Γιώργος Λιάγκας: Αποκάλυψη μεγατόνων για τον θάνατο του Μαζωνάκη: «Για πρώτη φορά ακούγονται αυτά»
Γιώργος Λιάγκας: Αποκάλυψη μεγατόνων για τον θάνατο του Μαζωνάκη: «Για πρώτη φορά ακούγονται αυτά»
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου 2026, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλ
Υπέροχα Νέα – Το μοναδικό ζώδιο που ηρεμεί έπειτα από 7 χρόνια ατελείωτων δοκιμασιών
Μια περίοδος γεμάτη ανατροπές και συνεχείς δοκιμασίες φαίνεται να φτάνει στο τέλος της για ένα ζώδιο, το οποίο επί επτά χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο σημαντ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου 2026, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλ
Γιατί πάλι θεέ μου: Νεκρός κι άλλος 15χρονος στη Λάρισα – Κατέρρευσε ξαφνικά και έβγαζε από το στόμα αφρούς…
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20/9) στην Καρίτσα Λάρισας, όπου ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ξαφνική κατάρρευση. Το παιδί κατέρρευσε
Ακολούθησε το Postnow.gr στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις