Θρίλερ με τη νεκροτομή Μαζωνάκη – Τι ανέφεραν οι ιατροδικαστές

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί από τη

Θρίλερ με τη νεκροτομή Μαζωνάκη - Τι ανέφεραν οι ιατροδικαστές

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί από τη νεκροτομή η ακριβής αιτία του θανάτου.


Η αιτία χαρακτηρίζεται προς το παρόν απροσδιόριστη, καθώς η έρευνα συνεχίζεται με τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σωτήρης Μπουζιάνης, Νίκος Καλόγρηας και Κωνσταντίνος Κουβάρης, στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Σημειώνεται πως οι ιατροδικαστές δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ώρα του θανάτου, καθώς δεν έγινε αυτοψία στον χώρο της κλινικής όπου απεβίωσε ο Μαζωνάκης

Τα ευρήματα βρίσκονται πλέον υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιόπουλου.

Η αιτία θανάτου παραμένει, μέχρι στιγμής απροσδιόριστη.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τι έκαναν το δεύτερο βράδυ στο κελί Γάκα – Θεοδωρόπουλος: Πάγωσαν ακόμα και οι πιο σκληροί αστυφύλακες με το θέαμα

Ραγδαίες φαίνεται πως ήταν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της υπόθεσης που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς η εικόνα που παρουσίαζαν η Ιωάννα Γάκα και ο σύζυγός της, γιατρός Θεοδωρόπουλος, φέρεται να άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τις καταθέσεις που έχουν γίνει γνωστές, το δεύτερο βράδυ στο κελί δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα που είχαν αντικρίσει οι αστυνομικοί κατά την πρώτη τους παραμονή.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι δύο τους έδιναν την εντύπωση ενός ζευγαριού που αντιμετώπιζε από κοινού τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί. Ωστόσο, μετά την κατάθεσή τους ενώπιον του εισαγγελέα, φαίνεται πως η μεταξύ τους σχέση πάγωσε.

Από το «μαζί» στην απόλυτη σιωπή

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον χώρο φέρεται να παρατήρησαν μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά.

Η αλλαγή, σύμφωνα με τις περιγραφές, ήταν τόσο εμφανής ώστε να προκαλέσει εντύπωση. Εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε η εικόνα ενός ζευγαριού που βρισκόταν μαζί μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, πλέον επικρατούσε απόλυτη σιωπή.Γάκα και Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αντάλλαξαν ούτε μία λέξη.

Κάθε φορά που οι δύο τους διασταυρώνονταν στον ίδιο χώρο, ο ένας φέρεται να απέφευγε να κοιτάξει τον άλλον. Η συμπεριφορά τους, όπως περιγράφεται, ήταν τέτοια ώστε έμοιαζαν περισσότερο με δύο ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους παρά με ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Η εικόνα αυτή φέρεται να ξάφνιασε ακόμη και τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν δει νωρίτερα μια διαφορετική μεταξύ τους στάση.

Καθοριστικό σημείο φαίνεται πως αποτέλεσε η κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα.

Εκεί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γιατρός Θεοδωρόπουλος φέρεται να απέδωσε σημαντικό μέρος της ευθύνης στη σύζυγό του.Η χαρακτηριστική φράση που αποδίδεται στον ίδιο είναι:«Υπεύθυνη η γυναίκα μου».Η συγκεκριμένη τοποθέτηση φέρεται να δημιούργησε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Από τη μία πλευρά βρισκόταν ο γιατρός, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση εμφανίστηκε να αποδίδει ευθύνες στη σύζυγό του. Από την άλλη, η Ιωάννα Γάκα φέρεται να έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και αρνούμενη ότι υπήρχε πρόθεση.«Ήμουν σε πανικό, δεν υπήρχε δόλος», φέρεται να υποστήριξε η ίδια.

Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες, οι δύο καταθέσεις φαίνεται να δημιούργησαν μια έντονη αντίθεση.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Το δεύτερο βράδυ, η συμπεριφορά τους φέρεται να ήταν εντελώς διαφορετική.Δεν υπήρχε συζήτηση. Δεν υπήρχε προσπάθεια να συνεννοηθούν. Δεν υπήρχε, σύμφωνα με τις περιγραφές, ούτε καν οπτική επαφή.Κάθε φορά που έρχονταν αντιμέτωποι, ο ένας φέρεται να απέστρεφε το βλέμμα του.

Η ψυχρότητα μεταξύ τους ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο έντονη ώστε οι αστυνομικοί φέρεται να αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι είχε αλλάξει.

Η προηγούμενη εικόνα ενός ζευγαριού που παρέμενε ενωμένο μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση είχε πλέον δώσει τη θέση της σε μια εικόνα αποστασιοποίησης.Σαν να ήταν δύο ξένοι.

Και το στοιχείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως αυτή η αλλαγή φέρεται να σημειώθηκε αμέσως μετά τις καταθέσεις τους.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται πλέον οι διαφορετικές εκδοχές που έχουν καταγραφεί.

Ο Θεοδωρόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι η ευθύνη βαρύνει τη σύζυγό του, ενώ η Γάκα, από την πλευρά της, περιέγραψε μια κατάσταση πανικού, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε δόλος.Οι δύο θέσεις απέχουν σημαντικά μεταξύ τους και, όπως είναι φυσικό, οι Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε στοιχείο που μπορεί να φωτίσει το τι πραγματικά συνέβη.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στο περιεχόμενο των καταθέσεων.

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει και η συμπεριφορά των δύο προσώπων μετά την ολοκλήρωσή τους.

Η απόλυτη σιωπή

Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι που μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν ως ζευγάρι βρέθηκαν ξαφνικά να μην ανταλλάσσουν ούτε μία κουβέντα αποτελεί ένα από τα στοιχεία που έχουν προκαλέσει εντύπωση.Δεν είναι μόνο ότι δεν μιλούσαν.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, απέφευγαν ακόμη και να κοιταχτούν.Η εικόνα που σχηματίζεται είναι εκείνη δύο ανθρώπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αλλά έχουν επιλέξει να κρατήσουν πλήρη απόσταση ο ένας από τον άλλον.Για τους αστυνομικούς, η μεταβολή αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη.

Η ατμόσφαιρα φέρεται να ήταν βαριά, με τη σιωπή να κυριαρχεί και κάθε πιθανή επαφή μεταξύ τους να αποφεύγεται.

Τι φοβούνται για τη Δευτέρα στην κηδεία οι αδελφές του Μαζωνάκη – Άυπνες τρεις νύχτες η Βάσω και η Μαρία

Τρεις νύχτες χωρίς ύπνο, ατελείωτες ώρες αγωνίας και ένα ακόμη μεγάλο βάρος που έρχεται να προστεθεί στο πένθος τους. Η Βάσω και η Μαρία Μαζωνάκη καλούνται τη

Μυστήριο με τον θάνατο του 82χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η 77χρονη σύζυγός του, την είχε καταγγείλει ότι τον κακοποιούσε

Ένα σοβαρό και ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό εξετάζουν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό ενός 82χρονου άνδρα νεκρού μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή των Κουφαλίων. Η υπόθεση παρουσιάζει πολλά ερωτήματα, καθώς συνδέεται με προηγούμενες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η σύζυγός του.Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στη…

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που έπεσε από προβολέα γηπέδου, ήταν μόλις 30 ετών

Μια σοκαριστική είδηση συγκλονίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του κάτω από τραγικές συνθήκες στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Το περιστατικό σημειώθηκε στον χώρο του δημοτικού γηπέδου της περιοχής, όπου ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός μετά από πτώση από εξαιρετικά μεγάλο ύψος, βυθίζοντας στο πένθος όσους έγιναν μάρτυρες τ…

Τραγωδία στο Παγκράτι: 48χρονος έπαθε ανακοπή καρδιάς και έπεσε από πατίνι – Η επικινδυνότητα των σκούτερ στους δρόμους

Τραγική κατάληξη είχε ένα περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/2) στο Παγκράτι, όταν ένας 48χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση ενώ οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι. Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα σοβαρών ατυχημάτων που σχετίζονται με τη χρήση των συγκεκριμένων οχημάτων εντός του αστικού ιστού.Σύμφωνα με τις πληροφο…

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο νεκρές σε υπόγειο άνδρα – Ομολόγησε ότι έπνιξε τη μία και την πέταξε στα σκουπίδια

Σοκ προκαλεί η υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ώρες. Δύο γυναίκες, εξαρτημένες από ναρκωτικά, βρέθηκαν νεκρές στο υπόγειο ενός 52χρονου χρήστη, ο οποίος ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατο της μίας, λέγοντας πως μαζί με έναν φίλο του την έπνιξαν επειδή άρχισε να φωνάζει.Η πρώτη γυναίκα, 46 ετών, αγνοούνταν από το 2024 στη Θεσσαλονίκη και η εξαφ…