Τρελάθηκε ο Ευαγγελάτος: Θpίλεp με τις τοξικολογικές του Γιώργου Μαζωνάκη – «Άστα του έδωσε μ…»
Ένα νέο και ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα μπαίνει στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: χορηγήθηκε ή όχι ουσία μέθης πριν ή κατά τη δι
Ένα νέο και ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα μπαίνει στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: χορηγήθηκε ή όχι ουσία μέθης πριν ή κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου;
Το ερώτημα δεν έχει μέχρι στιγμής απαντηθεί και η τελική απάντηση αναμένεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχουν μαρτυρίες και επικοινωνίες εργαζομένων που επαναφέρουν με ένταση το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
«Άστα… του έδωσε μέθη»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εργαζόμενη του ιατρείου φέρεται να έστειλε μήνυμα σε συγγενικό της πρόσωπο γράφοντας: «Άστα. Η…, του έδωσε μέθη». Το μήνυμα, όπως μεταδόθηκε, διαγράφηκε λίγο αργότερα, γεγονός που προσθέτει ένα ακόμη ερωτηματικό στην υπόθεση. Παράλληλα, άλλη εργαζόμενη του ιατρείου φέρεται να υποστήριξε ότι άκουσε από τον διάδρομο τους γιατρούς να αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις και φάρμακα. Η γραμματέας ανέφερε: «Και σε μένα είπε πως άκουσε τους γιατρούς να μιλούν για μέθη». Όπως εξήγησε, στην συμπληρωματική της κατάθεση η εργαζόμενη φέρεται να έχει αναφέρει ότι άκουσε τις λέξεις «μέθη, απινιδωτή και αδρεναλίνη» την ώρα που επικρατούσε πανικός στον χώρο.
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η φωτογραφία που φέρεται να έβγαλε η ίδια η γιατρός και να έστειλε στον υπνοθεραπευτή με τη φράση «όλα καλά». Στη φωτογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται με το κεφάλι στραμμένο δεξιά, τα μάτια κλειστά και το δεξί πόδι να κρέμεται από το κρεβάτι. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η εικόνα αυτή μπορεί να συνδέεται με χορήγηση κατασταλτικής ουσίας. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να κριθεί από μια φωτογραφία και αποτελεί αντικείμενο της ιατρικής και δικαστικής διερεύνησης.
Υπερδιέγερση ή υποξία; Το κρίσιμο ιατρικό ερώτημα
Η ίδια η γιατρός έχει περιγράψει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Μαζωνάκη ως υπερδιεγερμένο, με παράξενο βήχα και αδυναμία να σταθεί. Ο αναισθησιολόγος του Αττικόν, Δημήτρης Μανίκης, έθεσε ένα διαφορετικό ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εικόνα θα μπορούσε να σχετίζεται και με υποξία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.
«Ή ήταν διεγερτικός από την αρχή και επομένως η γιατρός δεν έπρεπε έτσι κι αλλιώς να προχωρήσει σε καμία ιατρική πράξη, πολλώ δε μάλλον σε πλασμαφαίρεση. Ή το άλλο που φαίνεται πιο λογικό, η διέγερση ιατρικά μπορεί να προέλθει σε έναν νηφάλιο ασθενή σε περίπτωση υποξίας», ανέφερε. Έτσι ανοίγει ένας νέος κύκλος ερωτημάτων: υπήρχε πτώση πίεσης; υπήρχε υποξία; έγινε αντιληπτή εγκαίρως; και, εάν πράγματι χορηγήθηκε μέθη, υπήρχε η απαιτούμενη παρακολούθηση;
Γαλεντέρης: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την κάνει ανειδίκευτος γιατρός»
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν εάν χορηγήθηκε φαρμακευτική ουσία και, κυρίως, ποια ουσία ήταν αυτή. Όπως εξήγησε: «Προφανώς και θα δούμε οτιδήποτε έχει χορηγηθεί με την τοξικολογική εξέταση. Αυτό περιμένουμε γιατί το συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή αν χορηγήθηκε ή όχι μέθη, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός».
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα καταστολής και πως η μέτρια ή βαθιά καταστολή μπορεί να απαιτεί εξειδικευμένη διαχείριση. Για το εάν μπορεί να χορηγήσει μέθη ανειδίκευτος γιατρός, ήταν κατηγορηματικός: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την κάνει ανειδίκευτος γιατρός».
Το παζλ των τριών ωρών
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η χρονική ακολουθία. Ο Μαζωνάκης φέρεται να έφτασε στο ιατρείο περίπου στις 2 το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει φωτογραφία που ελήφθη περίπου στις 3 παρά τέταρτο, στην οποία εμφανίζεται με κλειστά μάτια. Ο Γαλεντέρης, εξετάζοντας το συγκεκριμένο υποθετικό σενάριο, ανέφερε: «Αυτή η ροή γεγονότων καθίσταται φυσιολογική αν βάλουμε μέσα στο παζλ και τη χορήγηση μέθης».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθεί η αιτία της αρχικής διέγερσης και εάν παρενέβη κάποια φαρμακευτική ουσία που προκάλεσε τεχνητή χαλάρωση. Το κρίσιμο κομμάτι του παζλ, λοιπόν, παραμένει στα εργαστήρια. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δείξουν εάν υπήρξε χορήγηση κατασταλτικής ουσίας, ποια ήταν αυτή και εάν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την εξέλιξη του περιστατικού.
Εκτακτό: Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πού βρέχει αυτήν την ώρα, ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν
Σε ποιες περιοχές θα βρέξει περισσότερο – Τι θα συμβεί στην Αττική Μεταβολή του καιρού την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου καταράφει και ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ σε ι
Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή»! Πώς η 25χρονη Πηνελόπη πάλεψε να σωθεί από τις πολλαπλές μαχαιριές, ενώ ο 27χρονος έστηνε την ιστορία με τους κουκουλοφόρους για να παραπλανήσει τις Αρχές
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα, με την ιατροδικαστική εικόνα, τις κινήσεις του 27χρονου πριν και μετά
ΚΑΙΡΟΣ: Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πού βρέχει αuτή την ώρα, ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν
ΚΑΙΡΟΣ: Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πού βρέχει αuτή την ώρα, ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν
Σάλος με την αποκάλυψη Κραουνάκη για Μαζωνάκη: «Ποιος μηχάνημα; Όλοι ξέρουμε και δεν μιλάει κανείς»
Σάλος με την αποκάλυψη Κραουνάκη για Μαζωνάκη: «Ποιος μηχάνημα; Όλοι ξέρουμε και δεν μιλάει κανείς»
Γιατροί του θανάτου: Δίνουν 500 χιλιάδες σε αυτόν τον γνωστό ποινικολόγο για να τους βγάλει λάδι “Πάρε αυτά και ο άλλος θα ξεχαστεί”
Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις κινήσεις του ζευγαριού των γιατρών που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Στο επίκε
Ακολούθησε το Postnow.gr στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις