Πάρθηκε η απόφαση: Για ποιους αυξάνεται στο 12μηνο η θητεία – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο


Στρατός: Με αγωνία περιμένουν πολλοί υποψήφιοι φαντάροι αλλά και αυτοί που υπηρετούν ήδη την πατρίδα τους τι θα γίνει με την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής τους θητείας….
Στρατός: Με αγωνία περιμένουν πολλοί υποψήφιοι φαντάροι αλλά και αυτοί που υπηρετούν ήδη την πατρίδα τους τι θα γίνει με την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής τους θητείας. Επίσης δείτε τι έγινε μέσα σε ένα στρατόπεδο όπου Έλληνες στρατιώτες δέχονται παραγγέλματα από Αλβανούς.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε τι θα γίνει με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας όπου και θα γίνει από τις αρχές του Μαϊου.

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την στρατιωτική θητεία.

Στρατός: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ειδικότερα την εξίσωση της διάρκειας της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό την πρωθυπουργό, στην οποία αποφασίσθηκαν αλλαγές στη στρατιωτική θητεία.

Εξαίρεση στον κανόνα, με θητεία διάρκειας 9 μηνών, θα αποτελούν οι υπόχρεοι πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες των τριών Όπλων με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους εκεί για το σύνολο της θητείας τους.

Για τους δοκίμους εφέδρους αξιωματικούς του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας, η διάρκεια θητείας καθορίζεται στους 17 και 14 μήνες αντίστοιχα. Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί στο προσεχές διάστημα.

Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν με την στρατιωτική θητεία.

Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, διευκρίνισε ο υπουργός. Όπως επεσήμανε περαιτέρω, η εν λόγω υπουργική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, σχετικά με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε στρατευσίμους.

Υπενθυμίζεται ότι στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό, έχουν ήδη ανακοινωθεί, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών, και η πρόσληψη οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως και επαγγελματιών οπλιτών.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.