Τραγικές ώρες για τον Πέτρο Πολυχρονίδη

Φεβρουάριος 3, 2019


Δύο αγκάθια στην καρδιά του Πέτρου Πολυχρονίδη είναι σίγουρα η απώλεια της αδελφής του αλλά και ο αγώνας που δίνει ο βαφτισιμιός του, ο Βαγγέλης, εδώ και 14 μήνες, με τον καρκίνο. Ο ίδιος μιλάει τόσο …


Δύο αγκάθια στην καρδιά του Πέτρου Πολυχρονίδη είναι σίγουρα η απώλεια της αδελφής του αλλά και ο αγώνας που δίνει ο βαφτισιμιός του, ο Βαγγέλης, εδώ και 14 μήνες, με τον καρκίνο.

Ο ίδιος μιλάει τόσο για την αγαπημένη του αδελφή όσο και για τον μικρό Βαγγέλη που εύχεται σύντομα να τον έχει κοντά του…

Είσαι άνθρωπος με ευαισθησίες. Συνεχίζεις το έργο που ξεκίνησες λόγω της αδελφής σου;

Με αυτό το θέμα -οφείλω να ομολογήσωδεν μπορώ να ασχοληθώ, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να κινήσω. Οι άνθρωποι που πάσχουν από το αυτοάνοσο της υπογαμμασφαιριναιμίας κινούνται μόνοι τους. Ωστόσο, είναι κάτι που χαίρομαι που το έφερα στην επιφάνεια, εύχομαι να εισακούστηκα.

Ομως, αυτά περνούν από τον κρατικό φορέα, οπότε αυτομάτως έχουν και κωλυσιεργία. Θα ήθελα να συμμετέχω κι άλλο σε αυτό το κομμάτι, όμως δεν μπορώ. Σε οτιδήποτε άλλο μού παρουσιάζεται η ευκαιρία να βοηθήσω, είμαι πάντα εκεί.

Πριν από λίγο καιρό, έδωσες και έναν αγώνα για τον βαφτισιμιό σου. Είναι καλά;

Ο Βαγγέλης είναι ακόμα στην Αμερική, χάρη στην προσπάθεια που έγινε τότε από τον κόσμο. Εγώ δεν έδωσα κάποιον αγώνα. Τον αγώνα τον έδωσαν ο μικρός και η οικογένειά του, εγώ απλώς έφερα το θέμα στη δημοσιότητα. Χάρη στον κόσμο βρίσκεται ο Βαγγέλης στην Αμερική εδώ και 14 μήνες.

Δεν έχει τελειώσει βεβαίως ο αγώνας του. Έχει καταφέρει τον αρχικό στόχο, που ήταν να μπορέσει να παλέψει με τον καρκίνο και να γυρίσει καθαρός. Είναι σε πολύ καλό σημείο. Εύχομαι του χρόνου που θα μιλάμε, τέτοια εποχή, να τον έχω δίπλα μου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.