Αγωγή μαμούθ στα LIDL για 2,9 εκατ. ευρώ: Ποιος και γιατί τα κατηγορεί

Φεβρουάριος 4, 2019


Γιατί το Δημόσιο διεκδικεί με αγωγή 2,88 εκατ. ευρώ από τα LIDL και την κατασκευαστική Άκτωρ;Η ιστορία με την αγωγή του Δημοσίου στα LIDL ξεκινά από την πυρκαγιά στον περίβολο των σούπερ μάρκετ στο Πό…


Γιατί το Δημόσιο διεκδικεί με αγωγή 2,88 εκατ. ευρώ από τα LIDL και την κατασκευαστική Άκτωρ;

Η ιστορία με την αγωγή του Δημοσίου στα LIDL ξεκινά από την πυρκαγιά στον περίβολο των σούπερ μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη.

Η πολυετής κινητοποίηση των δημοτών και ζημιωθέντων, από την μεγάλη Πυρκαγιά, που ξεκίνησε από εργασίες, στον περίβολο του σούπερ μάρκετ LIDL στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη και κατέκαψε συνολική έκταση, περίπου 7.000 στρεμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, οδήγησε τελικά στην καταδικαστική απόφαση του Εφετείου στις 22/6/2018, που καταδίκασε τους φυσικούς αυτουργούς της πυρκαγιάς, για Εμπρησμό.

Μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε μέσω των πληρεξούσιων Δικηγόρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αγωγή, με την οποία διεκδικεί Αποζημίωση για την καταστροφή της δασικής έκτασης 2.128 στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται στην συνολική έκταση, που έχει υποστεί καταστροφή.

Η Αγωγή διεκδικεί αποζημίωση από τους υπαίτιους της πυρκαγιάς LIDL και Άκτωρ, ύψους 2,88 Εκατομμυρίων Ευρώ για την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την πυρκαγιά, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από τον Δασάρχη Πεντέλης, λαμβάνοντας ως επίπεδο ζημιών, την τιμή 0.85 (85%) για τους ορεινούς όγκους Χεροβούνι, Μάλι Βένι και Μερέντα, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου!

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην επικείμενη Δίκη, του επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, στον χώρο του Σούπερ Μάρκετ που είναι προγραμματισμένη, για τις 22 Φεβρουαρίου 2019, στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Όσοι δημότες και ζημιωθέντες επιθυμούν να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη Δίκη, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Χρήστο Δρίτσα, στο τηλέφωνο 22990-20150 ή στην Γραμματέα του Συλλόγου Πυροπλήκτων, κα Αλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου, στο τηλέφωνο 6937202253.

Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία για τα LIDL «μακριά από αυτά τα σούπερ μάρκετ γιατί…»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.