Σαντορίνη: Επτά σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε μία ώρα – Πάνω από 11.000 άνθρωποι έχουν φύγει, έρημο το νησί

5 Φεβρουαρίου, 2025


Οι συνεχείς ισχυρές σεισμικές δονήσεις έχουν οδηγήσει σε μία μαζική έξοδο των κατοίκων της Σαντορίνης οι οποίοι φοβούμενοι για νέους σεισμούς εγκατέλειψαν το νησί. Ειδικότερα πάνω από 11.000 άνθρωποι και 1.200 αυτοκίνητα έχουν φύγει με αποτέλεσμα η άλλοτε ζωντανή Σαντορίνη να έχει ερημώσει και στους δρόμους να μην κυκλοφορεί ψυχή.Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες….

Οι συνεχείς ισχυρές σεισμικές δονήσεις έχουν οδηγήσει σε μία μαζική έξοδο των κατοίκων της Σαντορίνης οι οποίοι φοβούμενοι για νέους σεισμούς εγκατέλειψαν το νησί. Ειδικότερα πάνω από 11.000 άνθρωποι και 1.200 αυτοκίνητα έχουν φύγει με αποτέλεσμα η άλλοτε ζωντανή Σαντορίνη να έχει ερημώσει και στους δρόμους να μην κυκλοφορεί ψυχή.

Νέα σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ ανατολικά της Αμοργού

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε διάστημα μισής ώρας (από τις 21.45 μέχρι τις 22.20) έγιναν έξι διαδοχική σεισμοί στις Κυκλάδες 4 Ρίχτερ και άνω με αποτέλεσμα να γίνουν αισθητοί τόσο στη Σαντορίνη όσο και στην Αμοργό.

Πριν δύο ώρες επίσης μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών καταγράφηκαν ακόμα δύο σεισμικές δονήσεις έντασης 4,3 Ρίχτερ.

Η πιο ισχυρή δόνηση που καταγράφηκε σήμερα (04/02/2025) ήταν της τάξης των 5 Ρίχτερ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο κύριος σεισμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.