Η ανάλυση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, περιγράφει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης και της Αμοργού, εκτιμώντας ότι τα φαινόμενα που παρατηρούνται μπορεί να σχετίζονται με ένα σεισμικό σμήνος. Εξετάζει επίσης τις πιθανές εξελίξεις της κατάστασης και ανασκοπεί τα δεδομένα από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι σήμερα. Η μελέτη προσφέρει μια εικόνα γ…
Η ανάλυση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, περιγράφει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης και της Αμοργού, εκτιμώντας ότι τα φαινόμενα που παρατηρούνται μπορεί να σχετίζονται με ένα σεισμικό σμήνος. Εξετάζει επίσης τις πιθανές εξελίξεις της κατάστασης και ανασκοπεί τα δεδομένα από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι σήμερα. Η μελέτη προσφέρει μια εικόνα για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και αναλύει τα χαρακτηριστικά της.
«Δεν προβλέπεται δόνηση άνω των 6 Ρίχτερ»
Παράληλα,ο καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παπανικολάου, δήλωσε με σιγουριά σήμερα, Σάββατο (08.02.25), ότι δεν προβλέπεται σεισμός μεγαλύτερος από 6,1 Ρίχτερ στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, αλλά για λόγους πρόληψης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό για άλλη μία εβδομάδα.
«Το μέγιστο μέγεθος που περιμένουμε είναι της τάξεως του 6 Ρίχτερ» σημείωσε ο καθηγητής για να εξηγήσει πως το ρήγμα στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης που δίνει τους σεισμούς το τελευταίο διάστημα, έχει διαστάσεις και ιστορικό που δικαιολογεί έναν σεισμό μέχρι 6 Ρίχτερ.
Δείτε και αυτά