Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Πάνος Λαζαράτος, προχώρησε σε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία κατακεραυνώνει την οικογένεια Ντε Γκρες για την επιλογή του συγκεκριμένου επιθέτου, διότι όπως υποστηρίζει δεν επιτρέποται η χρήση τίτλων ευγενείας ή διακρίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, το θέμα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας…
Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Πάνος Λαζαράτος, προχώρησε σε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία κατακεραυνώνει την οικογένεια Ντε Γκρες για την επιλογή του συγκεκριμένου επιθέτου, διότι όπως υποστηρίζει δεν επιτρέποται η χρήση τίτλων ευγενείας ή διακρίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, το θέμα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώην βασιλική οικογένεια πέρασε από «χίλια κύματα» για να διεκδικήσει το συγκεκριμένο επώνυμο, ένα επίθετο που θα τονίζει την ελληνική καταγωγή της.
Δείτε επίσης: Παύλος Ντε Γκρες – Μαρί Σαντάλ: Αυτό είναι το σπίτι τους στην Ηρώδου Αττικού – Θυμίζει ανάκτορο (Φωτογραφίες)
Αναλυτική η ανακοίνωση για τους Ντε Γκρες
ΝΤΕ ΓΚΡΕΣ ή ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και συνεπώς ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Πρόκειται για ένα σοβαρό νομικό- συνταγματικό ΖΗΤΗΜΑ, απόλυτα άσχετο προς τις όποιες πολιτικές μου πεποιθήσεις.
Κατέθεσα την αίτηση θεραπείας μετά από ενδελεχή έρευνα του ζητήματος καθώς και της σχετικής εξαιρετικής μονογραφίας του ΣΙΜΟΥ ΜΗΝΑΙΔΗ.
Θεωρώ πως ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ έχει ή κάθε Έλληνας ή ουδείς. Αν ουδείς, τότε οι πράξεις θα διαφύγουν για πάντα κάθε ελέγχου νομιμότητας , αποκτώντας εσαεί ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, δίχως αμφισβήτηση ούτε από έναν Έλληνα.( !)
Το ΣτΕ θα κρίνει τελικως το ζήτημα της ενδεχόμενης αντιθέσεως του επωνύμου ΝΤΕ ΓΚΡΕΣ προς το άρθρο 4παρ. 7 ΣΥΝΤ , αφού , σε περίπτωση σιωπής της ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ , θα ακολουθήσει η αίτηση ακυρώσεως.
Θυμίζω πως το άρθρο 4παρ7 ΣΥΝΤ. συνιστά θεμέλιο του πολιτεύματός μας και συνεπώς μη αναθεωρητεα διάταξη με αυτόνομο κανονιστικό περιεχόμενο.
Δεν έχει περαιτέρω καμία άμεση σχέση με την αμφισβήτηση του πολιτειακού, αφού τέτοιο θέμα δεν τίθεται μετά την σχετική κατά ΝΟΜΟΝ δήλωση των ΝΤΕ ΓΚΡΕΣ.
Ενυπάρχει η μείζονος σημασίας αυτή διάταξη ήδη στα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ της Επαναστάσεως. (βλ. άρθρο 27 του Συντάγματος της ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ), και στην συνέχεια αδιαλείπτως σε όλα τα ελληνικά ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ.