Ανθρώπινο μεγαλείο: Διαδηλωτές των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν διάδρομο για να περάσει ασθενοφόρο (video)

2 Μαρτίου, 2025


Οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη έχουν συγκινήσει μια ολόκληρη χώρα, με τη διαδήλωση της Παρασκευής (28/2) στη Θεσσαλονίκη να είναι εξίσου επιβλητική κι ένα βίντεο να προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα.Στο βίντεο που ανέβηκε στο TikΤok φαίνονται διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί για τα Τέμπη, να σχηματίζουν έναν διάδρομο προκειμένου να περάσει ανάμεσα τους ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.Είναι …

Οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη έχουν συγκινήσει μια ολόκληρη χώρα, με τη διαδήλωση της Παρασκευής (28/2) στη Θεσσαλονίκη να είναι εξίσου επιβλητική κι ένα βίντεο να προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο TikΤok φαίνονται διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί για τα Τέμπη, να σχηματίζουν έναν διάδρομο προκειμένου να περάσει ανάμεσα τους ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η στιγμή που ένα ασθενοφόρο διέσχισε την Εγνατία Οδό, καθώς έπρεπε να περάσει απο εκεί προκειμένου να μπορέσει παραλάβει ένα περιστατικό. Παρά τον αδιανόητο όγκο της πορείας ο κόσμος κατάφερε να κάνει στην άκρη ανοίγοντας διάδρομο σωτηρίας.

Η Αστυνομία εκτεθειμένη περισσότερο από ποτέ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα: Η απάντηση για τις φωτογραφίες με κουκουλοφόρους

Η Αστυνομία είναι οπωσδήποτε ανάμεσα στους χαμένους των επεισοδίων στο Σύνταγμα, που μπορεί να μην κατάφεραν το σκοπό τους να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα Τέμπη, ωστόσο δημιούργησε πολλά ερωτήματα.

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονταν ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι τη στιγμή που ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν στο πλήθος και επιχείρησαν να διαταράξουν την πορεία.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, o αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας υπογράμμισε ότι «τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτό. Η ουσία είναι ότι ήταν απαράδεκτο αυτό. Μέσα στην καρδιά της Ελλάδας και της Αθήνας, 25 μέτρα από την Βουλή να υπάρχουν μπαχαλάκηδες και για πάνω από 10 λεπτά να έχουν βγάλει σφυριά και να σπάνε το πολυτελές ξενοδοχείο και η αστυνομία να τους κοιτάει. Μέσα σε έναν πανικό που δημιουργήθηκε, προτιμήθηκε να ανοίξουν διόδους ώστε να φύγει ο κόσμος γιατί αν υπήρχε τραυματίας πολίτης πχ πολλά μωρά, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν υπήρχε κάποια απώλεια πολίτη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.