Η Καθαρά Δευτέρα έχει τους δικούς της συμβολισμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν αφορούν μονάχα το φαγητό, αλλά και αρκετά ακόμη ήθη κι έθιμα που γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη ημέρα.Ο χαρταετός, για παράδειγμα, έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο μαθηματικός και αρχιμηχανικός Αρχύτας (440-360 π.Χ.), από τον Τάραντα της Νότιας Ιταλίας, καλός φίλος του Πλάτωνα και οπαδός του Πυθαγόρα, χρ…
Η Καθαρά Δευτέρα έχει τους δικούς της συμβολισμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν αφορούν μονάχα το φαγητό, αλλά και αρκετά ακόμη ήθη κι έθιμα που γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη ημέρα.
Ο χαρταετός, για παράδειγμα, έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο μαθηματικός και αρχιμηχανικός Αρχύτας (440-360 π.Χ.), από τον Τάραντα της Νότιας Ιταλίας, καλός φίλος του Πλάτωνα και οπαδός του Πυθαγόρα, χρησιμοποίησε στην αεροδυναμική του τον χαρταετό και λέγεται ότι ήταν ο εφευρέτης του. Και το 1752, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, διαπίστωσε με την βοήθεια ενός αετού, τον ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας και έφτιαξε το αλεξικέραυνο. Επίσης οι χαρταετοί ήταν κομμάτι της πίστης των λαών της ανατολής. Οι λαοί αυτοί στόλιζαν τους χαρταετούς με ευχές και επιθυμίες, και πετώντας τους τις έστελναν όσο πιο κοντά μπορούσαν στο θεό.
Δείτε και αυτά- Σπυριδούλα Καραμπουτάκη: Η εξαφάνιση μετά το “προσωπικό” της βίντεο και η τελευταία αγνώριστη εικόνα