Η Βουλή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου, σχετικά με τις παρεμβάσεις στην περιοχή του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η απόφαση ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία, με 277 ψήφους υπέρ, 12 κατά, 4 παρών, 2 λευκά και 2 άκυρα επί 297 ψηφισάντων.Η προανακριτική επιτροπή θα αποτελε…
Η Βουλή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου, σχετικά με τις παρεμβάσεις στην περιοχή του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η απόφαση ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία, με 277 ψήφους υπέρ, 12 κατά, 4 παρών, 2 λευκά και 2 άκυρα επί 297 ψηφισάντων.
Η σύνθεση και η διαδικασία της επιτροπής
Η προανακριτική επιτροπή θα αποτελείται από 27 μέλη, με 14 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και 13 από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναλογικά με τη δύναμή τους. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει τρία μέλη από το ΠΑΣΟΚ, δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο από το ΚΚΕ και ένα μέλος από την Ελληνική Λύση, τη Νέα Αριστερά, την Πλεύση Ελευθερίας, τη Νίκη, τους Σπαρτιάτες, καθώς και έναν εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών.
Η επιτροπή έχει προθεσμία δύο μηνών από την ημέρα συγκρότησής της για να ολοκληρώσει την έρευνά της. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Γεώργιος Ασπιώτης, καθώς και ο ίδιος ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος, ως ελεγχόμενος, αποκλείστηκε από τη διαδικασία.
Η παραίτηση Τριαντόπουλου και η στάση της ΝΔ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Χρήστος Τριαντόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.
Δείτε και αυτά