Βολές κατά της Ιατροδικαστή Χρ. Τσάκωνα για τη ΜαλέναΗ ιατροδικαστής Χρ. Τσάκωνα βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων, καθώς απέδωσε το θάνατο της Μαλένας στην ηπατική ανεπάρκεια. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις και αναστάτωση.«Ο πιο αβάσταχτος πόνος είναι ο χαμός ενός παιδιού και θα συμφωνήσω ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Η ίδια όμως η κατηγορούμενη είπε πως τον βίωσε έντονα, σε σημεί…
Βολές κατά της Ιατροδικαστή Χρ. Τσάκωνα για τη Μαλένα
Η ιατροδικαστής Χρ. Τσάκωνα βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων, καθώς απέδωσε το θάνατο της Μαλένας στην ηπατική ανεπάρκεια. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις και αναστάτωση.
Η αγόρευση της εισαγγελέως που ξεσήκωσε αντιδράσεις
«Ο πιο αβάσταχτος πόνος είναι ο χαμός ενός παιδιού και θα συμφωνήσω ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Η ίδια όμως η κατηγορούμενη είπε πως τον βίωσε έντονα, σε σημείο που απομακρύνθηκε από τον Δασκαλακη και ήθελε να χωρίσει. Όμως από κανένα σημείο δεν προέκυψε αυτό. Η κρίση στο γάμο έγκειτο στην εξωσυζυγική σχέση του Δασκαλάκη. Λέει ότι έκλαιγε στον καναπέ όλη μέρα. Αν ήταν έτσι, δε θα πήγαινε ταξίδι στην Ιταλία ένα μήνα μετά το θάνατο του παιδιού. Στέλνει μήνυμα στον Δασκαλάκη να διευθετήσει το θέμα τον εισιτηρίων. Η κατηγορούμενη δεν είχε συμπεριφορά που να συνάδει με αυτό τον βαθύ πόνο που περιγράφει» είπε η εισαγγελέας ξεκινώντας την πρότασή της από τον θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Και συμπλήρωσε: «Ουδεμία θλίψη βίωνε μετά το θάνατο της Μαλένας. Μόνο άγχος είχε για το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής και για το αν θα αποκαλυπτόνταν εγκληματική ενέργεια».
Προς επίρρωση της θέσης που διατύπωσε, η εισαγγελέας συμπλήρωσε πως μέχρι να εκδοθεί η απορριπτική διάταξη για την υπόθεση της Μαλένας από την εισαγγελία, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να δει που βρίσκεται η δικογραφία. «Τρία χρόνια δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τους γονείς για την πορεία της δικογραφίας! Ενώ για την έκδοση της ιατροδικαστικής η μητέρα τηλεφωνούσε κάθε μέρα, έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο! Μετά ξαφνικά κανένα ενδιαφέρον! Να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους τώρα…» σημείωσε η εισαγγελέας.
Πύρα στον παθολογοανατόμο και την ιατροδικαστή της υπόθεσης
Τα «πυρά» της έστρεψε κατά του παθολογοανατόμου και της ιατροδικαστή που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση.
«Ο παθολογοανατόμος κ. Αγαπητός δίδασκε επί 30 χρόνια στους φοιτητές ότι η κενοτοπιωδης εκφύλιση μπορεί να προκληθεί από ασφυξία και λίγες ημέρες πριν καταθέσει βρήκε μια έρευνα και είπε ότι μπορεί να προκλήθηκε από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. Κατά την εξέταση του εδώ βέβαια έδωσε πέντε διαφορετικές απαντήσεις χωρίς καμία λογική συνέχεια σε αυτά που έχει πει» είπε η εισαγγελέας.
Αμέσως μετά στράφηκε και κατά της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα που στην έκθεση της απέδωσε το θάνατο σε οξεία ηπατική ανεπάρκεια. «Θεωρώ τραγικό ένας κρατικός ιατροδικαστής να ομολογεί τόσο απροκάλυπτα ότι έκανε έναν υποθετικό συλλογισμό! Είναι ένα παιδί 3,5 χρονών. Δηλαδή λέει ότι δεν μπορούσα να βρω κάτι και έκανα κατά φαντασία υποθέσεις, χωρίς να γνωρίζει την κλινική εικόνα του παιδιού και την αγωγή που έπαιρνε για τη χημειοθεραπεία!».
«Στις 12 το μεσημέρι την εξέτασε η κ. Νικήτα και τη βρήκε σε άριστη γενική κατάσταση και ζωηρή. Αυτά 4 ώρες πριν πεθάνει! Δύο ώρες πριν πεθάνει ο παιδογκολόγος είπε ότι συνάντησε το παιδί στον παιδότοπο με το μπαμπά του. Στις 15.05, δηλαδή 1,5 ώρα πριν πεθάνει το παιδί, η νοσηλεύτρια μπήκε στο θάλαμο και είδε το παιδί ξύπνιο και χαλαρό. Στις 16.10 μια νοσηλεύτρια μπαίνει στο θάλαμο να αλλάξει τον όρο. Το παιδί κοιμάται σε πλάγια θέση και η μητέρα ήταν ξαπλωμένη σε καρέκλα δίπλα. Ρώτησε την μητέρα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κατηγορούμενη να απαντά πως όλα είναι καλά» είπε η εισαγγελέας περιγράφοντας ότι μέχρι και 20 λεπτά πριν το θάνατο, το παιδί είχε άριστη κλινική εικόνα.
Αναφερόμενη στο θάνατο της Μαλένας, η εισαγγελέας σε μη αναλυτική περιγραφή περιέγραψε τις κινήσεις γιατρών, νοσηλευτών και κατηγορουμένης όταν το παιδί ήταν ήδη νεκρό και η μητέρα ειδοποίησε το προσωπικό. «Η νοσηλεύτρια και η γιατρός βρέθηκαν σε δευτερόλεπτα στο δωμάτιο. Βρήκαν το παιδί στα πλάγια αλλά το σώμα δεν ήταν στην ίδια θέση, όπως την είχε δει η νοσηλεύτρια λίγο νωρίτερα. Ηταν άσφυγμη, απνοϊκή με παγωμένα άκρα. Κατάλαβε ότι το παιδί είχε πεθάνει».
Σχετικά με το ζήτημα καθυστέρησης των γιατρών που υποστηρίζει η κατηγορούμενη η εισαγγελέας σημείωσε πως ο χρόνος μετακίνησης από το ένα σημείο στο άλλο εντός του Ελπίδα, είναι 8 λεπτά, ενώ υπογράμμισε πως «είναι δεδομένη μια καθυστέρηση 3-4 λεπτών» από την μητέρα ως προς την ειδοποίηση των γιατρών.
Ο θάνατος του παιδιού κρίθηκε «αιφνίδιος και μη αναμενόμενος» από τους γιατρούς, όπως έγραψαν και σε γκρουπ στο Viber που διατηρούν μεταξύ τους. «Η κατηγορούμενη αντέδρασε στην ιατροδικαστική έκθεση για να μην της χαρακώσουν το παιδί. Τελικά το δέχτηκε και ευχαρίστησε μάλιστα τους γιατρούς» είπε η εισαγγελέας αμφισβητώντας στη συνέχεια το αν πράγματι η κατηγορούμενη ήταν καταρρακωμένη.
Δείτε και αυτά