Συνεχίζεται η ένταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε κυβερνητικά στελέχη, βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον Γιώργο Γεωργαντά.Αρχικά, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στις αστυνομικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του συλ…
Συνεχίζεται η ένταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε κυβερνητικά στελέχη, βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον Γιώργο Γεωργαντά.
Στο «κόκκινο» η ένταση
Αρχικά, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στις αστυνομικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της 28ης Φεβρουαρίου, κατηγορώντας τον Χρυσοχοΐδη ότι απέφυγε να παρουσιαστεί στη Βουλή για να λογοδοτήσει για την καταστολή των διαδηλωτών.
«Ήρθε στα μουλωχτά ο κ. Χρυσοχοϊδης προκειμένου να μην απολογηθεί και να λογοδοτήσει για όσα κάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος δημοκρατικά συγκεντρωμένων ανθρώπων. Έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης. Πριν έρθω εδώ υπερασπιζόμουν στα δικαστήρια έναν άνθρωπο που διώκεται για κλοπή νερού σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας. Στα ίδια πινάκια μπαίνουν και οι ωτακουστές αυτοί που κάνουν παραβίαση των συνομιλιών. Στα ίδια πινάκια παραπέμπονται όσοι συνέπραξαν στις παρακολουθήσεις. Στις ΗΠΑ είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος πριν από χρόνια για το water gate» δήλωσε.
«Ήμουν και στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθησαν στο συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη και το οποίο αποφασίσατε να το διαλύσετε με βία. Εμεινα στο πλευρό του φωτογράφου Μανώλη Τσάφου. Απολογείται για κακούργημα ότι φωτογράφισε τη διαλήλωση από τις 10 το πρωί και αποτύπωσε με την επαγγελματική του μηχανή την κακοποίηση πολιτών και προς γνώση και συμμόρφωση του κατάφεραν χτύπημα στο κεφάλι και βάφτηκαν με αίμα οι μπλούζες όσων πήγαν να τον βοηθήσουν. Του προκάλεσαν κίνδυνο για τη ζωή του. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφησαν το ασθενοφόρο να πλησιάσει για να τον παραλάβει και να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Του είχαν αφαιρέσει και το κινητό. Ήρθε ο κ. Χρυσοχοΐδης και δεν είπε τίποτα για την αστυνομική βία…. Ο Όργουελ θα αισθανόταν χωρίς φαντασία, αν έβλεπε αυτά που κάνει η κυβέρνησή σας» πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης
Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε στον πρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Γεωργαντά, να ηρεμήσει και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Τότε, ο Γεωργαντάς την κατηγόρησε για πρόκληση αξιόποινων πράξεων, αναφερόμενος σε πολίτες που, όπως υποστήριξε, ίσως έδιναν το παράδειγμα με τις πράξεις τους. Η Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, δεν υπαναχώρησε, επισημαίνοντας πως οι φοιτητές του Πολυτεχνείου παλαιότερα πετούσαν νεράντζια και ότι η αντίδραση της τότε κυβέρνησης ήταν να στείλει τα τανκς.
«Συγκρατηθείτε κ. Γεωργαντά, αν θέλετε ηρεμήστε. Στην δημοκρατία υπάρχει και ο αντίλογος. Θα σας πάρουν με τις ντομάτες οι πολίτες» δήλωσε με τον Γεωργαντά να απαντά: «Προτρέπετε πολίτες σε αξιόποινες πράξεις;».
Δείτε και αυτά