Και είναι ακόμα Μάρτιος: 15 Διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή τις πρώτες 65 μέρες του 2025!

10 Μαρτίου, 2025


Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και για περισσότερους ξαφνικούς θανάτους που σοκάρουν το Πανελλήνιο! Το 2025 μπήκε όπως ακριβώς μας άφησε το 2024, το οποίο στο φινάλε τους έκρυβε αρκετές δυσάρεστες ειδήσεις.Και αν νόμιζε κανείς πως οι θάνατοι και ειδικά νέων ανθρώπων θα έμεναν πίσω στο παλιό έτος κάνει λάθος! Τι και αν μετράμε λίγες περισσότερες από 60 μέρες στο 2025, οι θάνατοι που έχουν σοκάρει…

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και για περισσότερους ξαφνικούς θανάτους που σοκάρουν το Πανελλήνιο! Το 2025 μπήκε όπως ακριβώς μας άφησε το 2024, το οποίο στο φινάλε τους έκρυβε αρκετές δυσάρεστες ειδήσεις.

Και αν νόμιζε κανείς πως οι θάνατοι και ειδικά νέων ανθρώπων θα έμεναν πίσω στο παλιό έτος κάνει λάθος! Τι και αν μετράμε λίγες περισσότερες από 60 μέρες στο 2025, οι θάνατοι που έχουν σοκάρει το Πανελλήνιο είναι αρκετοί! Το Athensmagazine.gr έκανε μια «σούμα» και σας παρουσιάζει 15 Διάσημους Έλληνες που άφησαν την ζωή τους τις πρώτες μέρες του πρώτου έτους με τα ονόματα του Αλέξη Κούγια, του Κώστα Σημίτης και της Καίτης Γκρέυ να ξεχωρίζουν!

15 Διάσημοι Έλληνες που έχουν πεθάνει μέσα στο 2025

  • Γιώργος Μπιστικέας: 01 Ιανουαρίου 2025

Ο πρώτος «διάσημος» θάνατος του 2025 ήταν εκείνος του Γιώργου Μπιστικέα! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μπιστικέας έφυγε από την ζωή την Πρωτοχρονιά, σε ηλικία 84 ετών. Η παλιά δόξα του Απόλλωνα Σμύρνης, του Παναιγιάλειου και των Τρικάλων συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την Καλαμάτα, της οποίας διατέλεσε και ποδοσφαιριστής αλλά και διοικητικός παράγοντας. Έγινε γνωστός από ένα περιστατικό σε ιντερνετική εκπομπή του Σωτήρη Γεωργούντζου.

  • Κώστας Σημίτης: 05 Ιανουαρίου 2025

Στις 05 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.Ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο εξοχικό του, στους Αγίους Θεοδώρους, για τις εορτές.

Στις 7.31 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου, διακομίστηκε σε αυτό χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς οι γιατροί να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 7:50.

Ο Κώστας Σημίτης γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1936. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ της (τότε) Δυτικής Γερμανίας και οικονομικά στο London School of Economics. Ηταν νυμφευμένος με τη Δάφνη Σημίτη, την οποία γνώρισε την περίοδο που αμφότεροι σπούδαζαν στο LSE.

Κώστας Σημίτης


Φωτογραφία EUROKINISSI

Στη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό και παραπέμφθηκε ερήμην στο Στρατοδικείο για απόπειρα εμπρησμού και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών. Σε αντίποινα συνελήφθη η σύζυγός του, Δάφνη Σημίτη, και κρατήθηκε επί δύο μήνες σε απομόνωση.

Μετά την πτώση της Χούντας το 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε αρκετές υπουργικές θέσεις, όταν το κόμμα ανέλαβε την εξουσία.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1996 διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία μετά από ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπώντας τον λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» πόλο.

Στις 30 Ιουνίου 1996, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης μετά από θυελλώδη συνεδρίαση εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο 4ο Συνέδριο του κόμματος. Επανεξελέγη πρωθυπουργός μετά τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996 και του Απριλίου 2000.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.