Από τι πέθανε η γνωστή ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου;Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου μετά από «μάχη» με τον καρκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καίτη Κωνσταντίνου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει εξαρχής δύσκολη την περίπτωσή της, ωστόσο η ηθοποιός πάλεψε κάνοντας θεραπείες, οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν.Η ηθοποιό…
Από τι πέθανε η γνωστή ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου;
Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου μετά από «μάχη» με τον καρκίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καίτη Κωνσταντίνου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει εξαρχής δύσκολη την περίπτωσή της, ωστόσο η ηθοποιός πάλεψε κάνοντας θεραπείες, οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν.
Η ηθοποιός είχε γίνει ευρέως γνωστή μέσα από το ρόλο της «Σωσώς Παπαδήμα» στη σειρά «Εγκλήματα».
Τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» όπου υποδυόταν την Αλέξις Βροντάκη. Η τελευταία της θεατρική εμφάνιση ήταν πέρσι, στο θέατρο Μικρό Χορν, στο έργο του Άκη Δήμου «Συνέβη στο Monterey» όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με την Λυδία Φωτοπούλου.
Πέθανε η Καίτη Κωνσταντίνου, η «Σωσώ» από τα Εγκλήματα, σε ηλικία 61 ετών
Το βλέμμα της διαβολικό και καθηλωτικό. Οι ατάκες της δηλητηριώδεις και ξεκαρδιστικές…Η Σωσώ Παπαδήμα από τα τηλεοπτικά «Εγκλήματα» αποτελεί, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, μια από τις πλέον δημοφιλείς κι αγαπημένες ηρωίδες της μικρής οθόνης. Γι΄ αυτό και η Καίτη Κωνσταντίνου, που την ενσάρκωσε μοναδικά, συνδέθηκε άρρηκτα με τον κωμικό αλλά και απαιτητικό αυτό ρόλο, ταυτίστηκε απόλυτα μαζί του, σε βαθμό που περιόρισε, ενδεχομένως, τις μετέπειτα υποκριτικές επιλογές της.
Κι ήταν αυτή η κυνικότητα και η σκληρότητα του ρόλου μέσα από τον οποίο τη γνώρισε και την αγάπησε το ευρύ κοινό, της ακαταπόνητης και άφθαρτης Σωσώς, που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη συνειδητοποίηση της θλιβερής είδησης του θανάτου της, σε ηλικία μόλις 61 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Η Καίτη Κωνσταντίνου υπήρξε βασικό μέλος μιας ομάδας ηθοποιών που εισέβαλε δυναμικά στο θεατρικό και τηλεοπτικό τοπίο, τη δεκαετία του ’90, το ανανέωσε με τη φρεσκάδα και το ταλέντο του και έκανε μόδα τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία. Στην ίδια εκείνη παρέα φίλων ανήκαν η Μαρία Καβογιάννη, η Υρώ Μανέ, ο Κώστας Κόκλας, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Με τις δύο πρώτες μάλιστα, υπήρξε συμφοιτήτρια και φίλη στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μαζί έδωσαν κατατακτήριες εξετάσεις, ενώπιον του εμβληματικού Καρόλου Κουν, μαζί μυήθηκαν στην υποκριτική τέχνη από σημαντικούς θεατρικούς δασκάλους όπως ο Κουγιουμτζής και ο Λαζάνης.
Καίτη Κωνσταντίνου, η ηθοποιός που έφερε νέο αέρα στην ελληνική κωμωδία – Η πορεία της ζωής της και η άφθαρτη Σωσώ
Η Καίτη Κωνσταντίνου συνδεόταν με στενή φιλία με την Μαρία Καβογιάννη και την Υρώ Μανέ από τα νεανικά τους χρόνια
Το βιογραφικό της Καίτης Κωνσταντίνου
Η Καίτη Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1963 στη Ροδοδάφνη Αχαΐας.
Τελείωσε τη φιλοσοφική στο ΕΚΠΑ και τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986, μαζί με τις φίλες της Μαρία Καβογιάννη και Υρώ Μανέ. Είχε δουλέψει και ως φιλόλογος.
Ο πρώτος της ρόλος ήταν στη θεατρική παράσταση «Εσωτερικές Φωνές» στο Θέατρο Τέχνης. Διαχρονικά, είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές.
Η Καίτη Κωνσταντίνου είχε συμμετάσχει στις ταινίες: Ο Καλύτερός μου Φίλος, Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο και Οξυγόνο.
«Αγάπησα πολύ τη Σωσώ»
Τον Ιανουάριο του 2024, η Καίτη Κωνσταντίνου είχε μιλήσει για τον ρόλο της στα «Εγκλήματα» στο Happy Day, λέγοντας πως «η Σωσώ με βοήθησε πάρα πολύ, σαφέστατα. Ήταν ένας ρόλος που με χαρακτήρισε βέβαια.
Νομίζω από τα “Εγκλήματα βοηθήθηκα”, ήταν πολύ μεγάλη τύχη για μένα να παίξω σε αυτή τη σειρά και να κάνω αυτό το συγκεκριμένο ρόλο που τον αγάπησα πάρα πολύ. Νομίζω ότι με κυνηγάει ακόμα και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ήταν κάτι που εγώ το ευχαριστήθηκα και το χάρηκα πολύ.
Ακόμα τα βλέπουν τα “Εγκλήματα”, μάλιστα ένας θεατής της νέας γενιάς που ήρθε εδώ, με παρακάλεσε να μιλήσω σαν τη Σωσώ».
«Ήμουν καλή με τα παιδιά, αλλά δεν ήμουν καλή σαν καθηγήτρια»
Για την περίοδο που δίδασκε, είχε πει στην ΕΡΤ: «Πάρα πολύ εύκολα πήρα την απόφαση να φύγω από το σχολείο. Ήμουν καλή με τα παιδιά, αλλά δεν ήμουν καλή σαν καθηγήτρια. Δεν τους έκανα καλό. Πήγαινα με τον τελευταίο της τάξης κι οι άλλοι έμεναν πίσω.
Η πρώτη χρονιά ήταν ενδιαφέρουσα, μετά απομακρυνόμουν, είχα μια απώθηση. Δεν ήμουν καλή καθηγήτρια, δεν το χω. Όταν έχεις μια άλλη επιλογή, εύκολα τα παρατάς.
Οι σχολές τελείωσαν σχεδόν συγχρόνως. Επειδή ντρεπόμουν πολύ δεν πήγαινα σε οντισιόν, ντρεπόμουν.
Δεν περίμενα τον διορισμό, περίμενα γενικά, καθόμουν. Ήρθε στην αρχή διορισμός για τον Έβρο και δεν πήγα και μετά ήρθα σαν αναπληρώτρια Αθήνα για δύο χρόνια και τελείωσε».
Δείτε και αυτά