Κατερίνα Διδασκάλου: Σοκ στην πρεμιέρα της – Είδε στην πρώτη σειρά τον σκηνοθέτη που είχε καταγγείλει

20 Μαρτίου, 2026


Μια έντονη και απρόσμενη στιγμή εκτυλίχθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο Γλάρος», όταν η Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πρόσωπο από το παρελθόν της, που συνδέεται με μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της.Η Κατερίνα Διδασκάλου βίωσε ένα σοκ το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου, κατά την επίσημη πρώτη της παράστασης στο Θέατρο ΦΙΑΤ.Ενώ βρισκόταν επί σκηνής, αντιλήφθηκε ότι στην πρώτ…


Μια έντονη και απρόσμενη στιγμή εκτυλίχθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο Γλάρος», όταν η Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πρόσωπο από το παρελθόν της, που συνδέεται με μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Η Κατερίνα Διδασκάλου βίωσε ένα σοκ το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου, κατά την επίσημη πρώτη της παράστασης στο Θέατρο ΦΙΑΤ.

Ενώ βρισκόταν επί σκηνής, αντιλήφθηκε ότι στην πρώτη σειρά των θεατών καθόταν ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, τον οποίο είχε καταγγείλει στο παρελθόν για σeξουαλική επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει κριθεί αθώος από τη Δικαιοσύνη.

Πώς αντέδρασε πάνω στη σκηνή και μετά το τέλος

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση, η ηθοποιός κράτησε την ψυχραιμία της και ολοκλήρωσε κανονικά την παράσταση, χωρίς να αφήσει να φανεί κάτι στο κοινό.

Ωστόσο, η ένταση κορυφώθηκε μετά την αυλαία. Την ώρα που δεχόταν συγχαρητήρια και φωτογραφιζόταν με συνεργάτες της, τον αντίκρισε ξανά σε πολύ κοντινή απόσταση.


Επίσημη πρεμιέρα «Ο Γλάρος»: Δώρα Σατολιά-Κατερίνα Διδασκάλου-Γιώργος Βάλαρης-Θεοφανία Παπαθωμά

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή «πάγωσε», εμφανώς σοκαρισμένη από την απρόσμενη συνάντηση, δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στα δικαστήρια.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κωστόπουλος παρέμεινε στον χώρο και συνομιλούσε με άλλους ηθοποιούς, δείχνοντας ιδιαίτερα άνετος.

Η υπόθεση που τους έφερε απέναντι

Η ένταση ανάμεσα στους δύο συνδέεται με τη δικαστική υπόθεση του 2024. Ο σκηνοθέτης είχε κατηγορηθεί για βιασμό ύστερα από μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου, ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

Στη διάρκεια της δίκης, η Κατερίνα Διδασκάλου είχε καταθέσει ως μάρτυρας, περιγράφοντας ένα περιστατικό που, όπως υποστήριξε, είχε βιώσει την περίοδο των γυρισμάτων της σειράς «Έρωτας».

Σύμφωνα με όσα είχε πει, ο σκηνοθέτης είχε εισβάλει στο καμαρίνι της χωρίς προειδοποίηση, ενώ εκείνη βρισκόταν σε ευάλωτη κατάσταση.

«Μπήκε στο καμαρίνι και μου είπε πως τον «κα… πολύ». Η θέση του είναι στο κοντρόλ. Αυτός αuνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απ’ έξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα «τι κανείς; Χτυπάει και κόσμος απ’ έξω. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα. Προσπάθησε να διεισδύσει… μου έλεγε … και όταν τελείωσε έφυγε».», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το σοκ που ένιωσε.

Γιατί δεν είχε μιλήσει νωρίτερα

Όταν ρωτήθηκε στο δικαστήριο για τη σιωπή της όλα αυτά τα χρόνια, η ηθοποιός είχε εξηγήσει ότι η ευθύνη για τα τρία ανήλικα παιδιά της, σε συνδυασμό με ένα αίσθημα ενοχής, την κράτησαν πίσω.

Η επίσημη καταγγελία της προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έγινε τρία χρόνια αργότερα, όπου έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας, τονίζοντας πως «τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να εκλείψουν από τον χώρο».

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, οδηγώντας τότε στην απομάκρυνση του Κώστας Κωστόπουλος από τη σκηνοθεσία της σειράς «Σασμός». Παρ’ όλα αυτά, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

Πηγή: newsbeast.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.