Κορονοϊός τώρα: Σκυλακάκης: «Από Δευτέρα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα ΑΦΜ εταιρειών που θα επωφεληθούν από τα μέτρα» (video)###


Ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Γιώργος Σκυλακάκης, σχολίασε στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο τις κυβερνητικές αποφάσεις για την οικονομία και τα εργασιακά.Καμία απόλυση,σ…

...στήριξη σε επιχειρήσεις κι εργαζόμενους και αναστολή εισφορών για μεγάλο διάστημα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου για εργαζομένους που εργάζονται σε...

Ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Γιώργος Σκυλακάκης, σχολίασε στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο τις κυβερνητικές αποφάσεις για την οικονομία και τα εργασιακά.

Καμία απόλυση,στήριξη σε επιχειρήσεις κι εργαζόμενους και αναστολή εισφορών για μεγάλο διάστημα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου για εργαζομένους που εργάζονται σε επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων ανεστάλη με κρατική εντολή.

Στον πρώτο κύκλο των μέτρων ωστόσο δεν περιλαμβάνονται κάποιες εταιρείες και υπάρχουν παράπονα, ο κ Σκυλακάκης σχολίασε σχετικά στην εκπομπή «LIVE NEWS».

«Θα έχουμε διαφορετικούς κύκλους καθώς θα εξελίσσεται το φαινόμενο.

Το κριτήριό μας είναι η επιβιώση των επιχειρήσεων. Μέσα στο πλαίσιο όλων όσων θα πληγούν, θα βοηθήσουμε όσους γίνεται περισσότερους από αυτούς που θα κινδυνεύσουν να κλείσουν.

Δεν θα είναι απολύτως δίκαια τα μέτρα που θα λάβουμε. Θα υπάρξουν βέβαια εξειδικεύσεις και βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρός.

Θα πρέπει να βρούμε λύσεις εκ των ενόντων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβουμε αποφάσεις και από Δευτέρα θα κάνουμε ανακοινώσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει για παράδειγμα, τεράστια μείωση στα αεροδρόμια. Μείωση αφίξεων στα αεροδρόμια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα φτάσουμε μέχρι και σε συγκεκριμένα ΑΦΜ για να βοηθήσουμε εταιρείες που πλήττονται. Με βάση διαφανή και δημοσιευμένα κριτήρια, δεν γίνεται να μην τηρήσουμε τη νομιμότητα. Θα ήθελα την κατανόηση των επιχειρήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο».

Για αυξημένο ρόλο του κράτους έκανε λόγο ο Θ. Μαυρίδης εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». 

«Δεν θα πάμε σε κρατικοποιήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Σκυλακάκης.

«Το κράτος θα παρέμβει για να σώσει εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι έπεσε ένα αόρατος μετεωρήτης στην οικονομία.

Υπάρχει μια φαινομενική αντίφαση. Μια κυβέρνηση φιλελεύθερη καλείται να κάνει μια μεγάλη κρατική παρέμβαση.

Το κράτος πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη»

Όσον αφορά της διαθεσιμότητες ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Η επιχείρηση πρέπει να κρίνει ποιοι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για να παράσχει τις υπηρεσίες της και ποιοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας όπου θα πάρουν από το κράτος τις ειδικές εισφορές. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους εργαζόμενους»

 

 

Πηγη:megatv.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.