Κορονοϊός ΤΩΡΑ. Κηδείες μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα


Νέα δεδομένα δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν σύμφωνα με τα οποία πλέον και στην κηδεία ενός προσφιλούς προσώπου δεν θα μπορούν να παρίστανται πλέον των 10 ατόμω…

...ν καθώς ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού απαγορεύει τις συναθροίσεις. Γραφείο τελετώνστην Πάτρα που λειτουργεί από το 1985 ενώ κατασκευάζει και φέρετρα, γνωστοποίησε πως θα δίνεται η δυνατότητα από το γραφείο τους σε όσους δεν θα μπορούν να παραστούν σε μία εξόδιο ακολουθία...

Νέα δεδομένα δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν σύμφωνα με τα οποία πλέον και στην κηδεία ενός προσφιλούς προσώπου δεν θα μπορούν να παρίστανται πλέον των 10 ατόμων καθώς ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού απαγορεύει τις συναθροίσεις.

Γραφείο τελετώνστην Πάτρα που λειτουργεί από το 1985 ενώ κατασκευάζει και φέρετρα, γνωστοποίησε πως θα δίνεται η δυνατότητα από το γραφείο τους σε όσους δεν θα μπορούν να παραστούν σε μία εξόδιο ακολουθία να την παρακολουθήσουν από το σπίτι τους, μέσω live streaming.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Βανταράκης με ανάρτηση του, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα διεξαγωγής μία κηδείας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού για την ασφάλεια και προστασία όλων μας.

Η τελετή (νεκρώσιμη ακολουθία) θα τελείται σε στενό οικογενειακό περιβάλλον και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming στο διαδίκτυο ενώ τα μνημόσυνα αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης. Έτσι λοιπόν και στις κηδείες αλλάζουν τα δεδομένα. Να σημειώσουμε πάντως πως το συγκεκριμένο γραφείο στη σελίδα του στο διαδίκτυο vantarakis.com, στη στήλη υπηρεσίες, υπάρχει εδώ και καιρό το «live streaming» με την εξής περιγραφή:

Οι κηδείες αποπνέουν συχνά μια συναισθηματική φόρτιση για τα στενά μέλη της οικογένειας, αλλά και η ίδια η απόσταση μπορεί πολλές φορές να μη σας επιτρέψει να παραβρεθείτε και να τιμήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Καθώς οι παλιοί φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται για τη τελετή και ακούγονται σημαντικά λόγια για τον εκλιπόντα, το γραφείο μας εξασφαλίζει να μην ξεχαστούν αυτά τα λόγια ούτε η τελετή και να είναι διαθέσιμα στις οικογένειες ως μόνιμη καταγραφή του τελευταίου γεγονότος στη ζωή του αγαπημένου σας προσώπου.

Σας δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικά μέσω μιας απλής διαδικασίας να παρακολουθήσετε την τελετή είτε ζωντανά είτε κάποια άλλη στιγμή, είτε αποθηκεύοντας ψηφιακά την κηδεία ώστε να μπορέσετε να αποχαιρετίσετε τον άνθρωπό σας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.