Πότε θα δοθεί το δώρο Πάσχα – Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ; Αναλυτικά όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης (Video)


Τα νέα μέτρα για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξειδικεύ…

...οντας τα μέτρα συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους...

Τα νέα μέτρα για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξειδικεύοντας τα μέτρα συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Παράλληλα, σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει πλήρης κάλυψη της ασφαλιστικής τους δαπάνης.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, θα δοθεί ακέραιο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά με δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα, χωρίς ποινικές κυρώσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως, αν και δε δίνεται πλέον στο Δημόσιο, θα έκτακτο δοθεί δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ (περίπου 108.000 εργαζόμενοι).

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

1ον. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σχετικών συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτουμε πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

2ον. Έχοντας διασφαλίσει τον απαραίτητο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό χώρο, με σύνεση και ασφάλεια ερχόμαστε να στηρίξουμε, άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.