Δύο ελληνικά σχολεία στα 10 καλύτερα του κόσμου


Χαράς ευαγγέλια για δύο ελληνικά σχολεία που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα διεθνή βραβεία World’s Best School Prizes αξίας 250.000 δολαρίων. Τα βραβεία ξεκίνησαν φέτος από την T4 Edu…


Χαράς ευαγγέλια για δύο ελληνικά σχολεία που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα διεθνή βραβεία World’s Best School Prizes αξίας 250.000 δολαρίων. Τα βραβεία ξεκίνησαν φέτος από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture και την American Express.

Το πρώτο σχολείο που συμπεριλήφθηκε στη λίστα της πρώτης δεκάδας είναι το EFL “l love dyslexia”, ένα ανεξάρτητο ίδρυμα στην Αθήνα, το οποίο θα διαγωνιστεί για το βραβείο World’s Best School Prize for Innovation.

Από την άλλη το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, ένα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο World’s Best School Prize for Environmental Action.

Τα πέντε βραβεία World’s Best School Prizes που καθιερώθηκαν από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture, την American Express, την Yayasan Hasanah, το Templeton World Charity Foundation και το Lemann Foundation. Στόχος των βραβείων είναι να τιμηθούν τα σχολεία για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς σπουδαστών και για την τεράστια συμβολή τους στην πρόοδο της κοινωνίας, ιδίως μετά τον κορωνοϊό.

Ο Vikas Pota, ιδρυτής της T4 Education και των βραβείων World’s Best School Prizes, μίλησε σχετικά επί του θέματος υπογραμμίζοντας ότι:

«Με περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο σπουδαστές να επηρεάζονται από το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, ο κορωνοϊός επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό μια παγκόσμια εκπαιδευτική κρίση, στην οποία, ακόμη και πριν από την πανδημία, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η πρόοδος ήταν ήδη πολύ αργή για την επίτευξη μιας καθολικής ποιοτικής εκπαίδευσης έως το 2030.

Ξεκινήσαμε τα βραβεία World’s Best School Prizes ως μια βασική λύση για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της απαραίτητης συστημικής αλλαγής. Από τις ιστορίες εμπνευσμένων σχολείων που μεταμορφώνουν τη ζωή των μαθητών τους και κάνουν πραγματική διαφορά στις κοινότητές τους, τα σχολεία μπορούν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους και να ακουστεί η φωνή τους έως την κορυφή για να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης.

Θέλω να συγχαρώ το σχολείο EFL ‘I love dyslexia’ και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου για την είσοδό τους στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα εναρκτήρια βραβεία World’s Best School Prizes. Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο θα μπορούν τώρα να διδαχθούν από τα παραδείγματα αυτών των εξαιρετικών ελληνικών σχολείων»

Αντίστοιχα ο Peter Lacy, Global Sustainability Services Lead και Chief Responsibility Officer της Accenture, δήλωσε:

«Η Accenture είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την T4 Education για το βραβείο World’s Best School Prize for Environmental Action, το οποίο βραβεύει τις απίστευτες προσπάθειες των σχολείων να ενθαρρύνουν την επόμενη γενιά να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες πρακτικές που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια ζητήματα αειφορίας που μας επηρεάζουν όλους. Μέσω αυτού του βραβείου, σκοπεύουμε να αναγνωρίσουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που καλλιεργούνται από τα σχολεία και να τα μοιραστούμε με ένα ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε άλλους να αναπαράγουν το έργο τους και να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπο με ταχύτητα και κλίμακα».

Λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα σχολεία:

Το σχολείο EFL “I love dyslexia”, ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αθήνα, είναι μοναδικό ως ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο σχολείο που διδάσκει αγγλικά ως ξένη γλώσσα (EFL) σε μαθητές με δυσλεξία και ειδικές ανάγκες. Ο σκοπός του σχολείου ήταν να αμφισβητήσει την αντίληψη ότι η νευροδιαφορετικότητα αποτελούσε βάρος και έκανε τα πάντα για να αναπτύξει ειδικά μαθησιακά εργαλεία και ένα εκπαιδευτικό μοντέλο για να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές του να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με μεγάλη ευκολία.

Την ίδια στιγμή το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, φιλοξενεί 240 μαθητές με ψυχικές διαταραχές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ήθος του σχολείου βασίζεται στην ιδέα ότι οι μικρές, τοπικές, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2022 στο Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης. Το βραβείο των 250.000 δολαρίων θα μοιραστεί εξίσου μεταξύ των νικητών των πέντε βραβείων, με τον καθένα να λαμβάνει βραβείο των 50.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες από το Euro2day

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.