Όμικρον 4-5: Αuτά είvαι τα σημάδια στο δέρμα που φωνάζουν ότι κόλλησες και ας δείχνει το τεστ αρνητικό


Για τα εξανθήματα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στο δέρμα μίλησε στο Mega ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α…

...ς της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης. Η πανδημία είναι και πάλι σε έξαρση με χιλιάδες νέα κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές.Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχει ένα σπάνιο σύμπτωμα που προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις...Για τα εξανθήματα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στο δέρμα μίλησε στο Mega ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.Η πανδημία είναι και πάλι σε έξαρση με χιλιάδες νέα κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχει ένα σπάνιο σύμπτωμα που προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Ιωαννίδης πρόκειται για κόκκινα εξανθήματα που εμφανίζοντας στο σώμα.

Όπως τονίζει ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, ένας στους πέντε ασθενείς εμφανίζει εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα.«Περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα», εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» επεσήμανε ο Δημήτρης Ιωαννίδης.

«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον», πρόσθεσε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ.Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.