Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Το έμφραγμα που αγνοήθηκε! Δύο νοσηλεύτριες και στελέχη του νοσοκομείου στο κάδρο των ευθυνών – Τι λέει η νοσοκόμα (Video)


Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: «Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» ήταν η επισήμανση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας νωρίς χθες το απόγευμα, όταν παρέλαβε το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτ…

...ου του 49χρονου.Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ με αίτημα να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχουν κενά στην οργάνωση λειτουργίας του ΤΕΠ κατά τις ημέρες μη εφημερίας και πώς αντιμετωπίζονται...

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: «Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» ήταν η επισήμανση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας νωρίς χθες το απόγευμα, όταν παρέλαβε το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ με αίτημα να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχουν κενά στην οργάνωση λειτουργίας του ΤΕΠ κατά τις ημέρες μη εφημερίας και πώς αντιμετωπίζονται ανάλογα περιστατικά.

Στο τελευταίο φαίνεται, ότι υπάρχει και το πρόβλημα της διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού. Δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Κάτι που αποτελεί γενική οδηγία σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες για τις ημέρες μη εφημερίας τους. Γιατί όμως δεν υπήρχε στο πρόγραμμα;

Πάντως, η αντιμετώπιση των φυλάκων του νοσοκομείου που επέτρεψαν την είσοδο στο περιστατικό και το οδήγησαν στο ΤΕΠ δείχνει, ότι η εντολή είναι να δέχεται το νοσοκομείο περιστατικά και στις μέρες μη εφημερίας του. Αυτό αποδεικνύει και η ύπαρξη του εφημερεύοντος νοσηλευτικού προσωπικού στο ΤΕΠ.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Π» αναφέρουν, ότι πριν από τον 49χρονο είχε επισκεφτεί το ΤΕΠ του ίδιου νοσοκομείου άλλο περιστατικό, το οποίο αντιμετώπισε η ίδια νοσηλεύτρια. Στην περίπτωση αυτή όμως κάλεσε εφημερεύοντα γιατρό κλινικής και τον εξέτασε. Στην περίπτωση όμως του 49χρονου τι συνέβη; Παρασύρθηκε από τη γνωμάτευση του ιδιώτη παθολόγου για ψύξη και από την περιγραφή που φέρεται να της έκανε ο ίδιος ο ασθενής ότι πονούσε στον αυχένα;

Την ίδια στιγμή πάντως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών, φέρονται να εφημέρευαν πλέον των 70 γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Θα μπορούσε να είχε κληθεί κάποιος για γνωμάτευση, όπως συνέβη και με το προηγούμενο περιστατικό. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένεται να απαντήσει το πόρισμα της ΕΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.