Δραματικές ώρες με τη φωτιά στο Ρέθυμνο: Δε μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα – «Άμεση εκκένωση του Μέλαμπες», το μήνυμα από το 112 (video)


Στη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Νέα Κρύα Βρύση. Λό…

...γω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του στροβιλισμού του ανέμου που δεν επιτρέπεται στα Canadair να πετάξουν, στην περιοχή επιχειρούν μόνο τα ελικόπτερα που έχουν σταλεί.Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον...

Στη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.

κρητη-φωτια-μελαμπεσ-ρεθυμνο-15-7

Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Νέα Κρύα Βρύση. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του στροβιλισμού του ανέμου που δεν επιτρέπεται στα Canadair να πετάξουν, στην περιοχή επιχειρούν μόνο τα ελικόπτερα που έχουν σταλεί.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Κρήτης, είναι στο 4 δηλαδή πολύ υψηλός.

Όπως αναφέρει, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στο σχεδιασμό μας για την λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Μάλιστα στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται προς τους πολίτες η απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών και την απαγόρευση χρήσης ψησταριών και οποιασδήποτε χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις. Από την απαγόρευση όπως επισημαίνεται, εξαιρούνται τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.