Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του


Αιχμάλωτο με αλυσίδες, χωρίς να μπορεί να τρέξει στο λιβάδι αγέρωχο και ελεύθερο, αυτό το άλογο ήταν σε απόγνωση. Χρειαζόταν επειγόντως προσοχή και αγάπη. Το είχαν δέσει επίτηδες σε εκείνο το σημείο σ…

...τη Ρουμανία, όπου είναι η συνήθης τακτική να δένουν τα άλογα αβοήθητα, χωρίς καν να μπορούν να κινηθούν.Οι αλυσίδες είχαν πληγώσει το δέρμα του και έκαναν την κατάστασή του ακόμα χειρότερη. Όταν ένας κτηνίατρος από τον οργανισμό Four Paws είδε σε τι κατάσταση βρισκόταν το δύσμοιρο...

Αιχμάλωτο με αλυσίδες, χωρίς να μπορεί να τρέξει στο λιβάδι αγέρωχο και ελεύθερο, αυτό το άλογο ήταν σε απόγνωση. Χρειαζόταν επειγόντως προσοχή και αγάπη. Το είχαν δέσει επίτηδες σε εκείνο το σημείο στη Ρουμανία, όπου είναι η συνήθης τακτική να δένουν τα άλογα αβοήθητα, χωρίς καν να μπορούν να κινηθούν.

Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του - Εικόνα 1

Οι αλυσίδες είχαν πληγώσει το δέρμα του και έκαναν την κατάστασή του ακόμα χειρότερη. Όταν ένας κτηνίατρος από τον οργανισμό Four Paws είδε σε τι κατάσταση βρισκόταν το δύσμοιρο ζωάκι δεν χρειαζόταν να το σκεφτεί δεύτερη φορά.

Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του - Εικόνα 2

Ο Ovidiu Rosu αποφάσισε να το βοηθήσει να ανακτήσει την ελευθερία του. Είχε όλη τη ζωή και την ενέργεια για να τρέχει χαρούμενο στη φύση, αλλά δεμένο ήταν καταδικασμένο να πέσει σε κατάθλιψη και να μαραζώσει.

Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του - Εικόνα 3

Όταν έφερε τα απαραίτητα εργαλεία για να απελευθερώσει το ζώο από τα δεσμά του συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάτω από τις αλυσίδες το δέρμα του ζώου είχε πληγωθεί πολύ, αλλά επειδή δεν ήταν δεμένο πολύ καιρό ο κτηνίατρος μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση και να το θεραπεύσει.

Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του - Εικόνα 4

Το άλογο αναγνώρισε στο πρόσωπο του κτηνιάτρου τον σωτήρα του και έκατσε φρόνιμο όσο εκείνος προσπαθούσε να το βοηθήσει, αλλά δεν σταμάτησε εκεί και του έδειξε την ευγνωμοσύνη του με τον πιο απίθανο τρόπο.

Κτηνίατρος απελευθερώνει ένα χρόνια αλυσοδεμένο άγριο άλογο και παίρνει το καλύτερο «ευχαριστώ» της ζωής του - Εικόνα 5

Για να το ανακαλύψετε, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Δεν θα μπορέσετε παρά να αναρωτηθείτε γιατί μια τέτοια επώδυνη και σκληρή τακτική είναι αναγκαία για ένα τόσο περήφανο ζώο, που μόνο ελεύθερο θα έπρεπε να το θαυμάζουμε.

 

Πηγή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.