Ηλεκτρικό Ρεύμα: Στα 639 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση Σεπτεμβρίου για τα νοικοκυριά – Τα μέτρα και οι δικαιούχοι (Video)


Τα ποσά των επιδοτήσεων για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Συνολικά 1,9 δισ. ευρώ θα δοθεί για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμέν…

...ου να αντισταθμιστεί ως ένα βαθμό η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο οι προμηθευτές.Όπως γνωστοποίησε, τον Σεπτέμβριο «απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά, με την επιδότηση να φτάνει τα 639 ευρώ ανά μεγαβατώρα».«Θα έχουμε έναν χειμώνα...

Τα ποσά των επιδοτήσεων για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Συνολικά 1,9 δισ. ευρώ θα δοθεί για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί ως ένα βαθμό η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο οι προμηθευτές.

Όπως γνωστοποίησε, τον Σεπτέμβριο «απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά, με την επιδότηση να φτάνει τα 639 ευρώ ανά μεγαβατώρα».

«Θα έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες»

«Θα έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στις ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο. «Οι δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών και τα μέτρα σε όλη την Ευρώπη δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Ο πόλεμος επιδεινώνει την ενεργειακή κρίση», τόνισε ο υπουργός.

«Στην Ελλάδα προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά: εξασφαλίσαμε την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια», συμπλήρωσε, ενώ μίλησε και για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, η κυβέρνηση θα διαθέσει τον Σεπτέμβριο 1,9 δισ. για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των τιμολογίων μηνός Σεπτεμβρίου εκ μέρους των εταιρειών – προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο πρόκειται να έχουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην επάρκεια εφοδιασμού και τις τιμές της ενέργειας. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, με κορυφαία παραδείγματα τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία και στη Γαλλία, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh.

Στην Ελλάδα, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις. Εξασφαλίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών για την έμπρακτη στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών απέναντι στην τροφοδοτούμενη ενεργειακή ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.