Θα μας «σαρώσει» από Σεπτέμβρη: 60 νεκροί τη μέρα από τη μετάλλαξη Κένταυρος, η δραματική πpόβλεψη Σαρηγιάννη


Η “Κένταυρος” είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία είναι πιο ανησυχητική σε σχέση με τις Όμικρον 4 και 5, όπως ανέφερε ο Δημ…

...ε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι». Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στην ΕΡΤ «η “Κένταυρος” περιμένουμε να κυριαρχήσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Το 50% των κρουσμάτων...Η “Κένταυρος” είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία είναι πιο ανησυχητική σε σχέση με τις Όμικρον 4 και 5, όπως ανέφερε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι».Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στην ΕΡΤ «η “Κένταυρος” περιμένουμε να κυριαρχήσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Το 50% των κρουσμάτων θα οφείλονται σε αυτή» και πρόσθεσε ότι τώρα ο πολύ ζεστός καιρός του ελληνικού καλοκαιριού λειτουργεί ανασταλτικά στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία και ο κόσμος θα έχει επιστρέψει στις δουλειές του, επεσήμανε πως οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της διασποράς της νέας παραλλαγής και της μείωσης της ανοσίας που θα έχει επέλθει από τα εμβόλια.

Οι νεκροί από την “Κένταυρος” θα πλησιάζουν τους 50 – 60 την ημέρα

«Περιμένουμε να δούμε ένα μεικτό φαινόμενο: μια σημαντική αύξηση σε διασπορά που θα φθάνει τα 30.000 κρούσματα μεσοσταθμικά με ταυτόχρονη ελεγχόμενη αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας» σημείωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.Όσον αφορά την επίπτωση που θα έχει αυτό στη λίστα των νεκρών της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε ότι οι νεκροί θα πλησιάζουν τους 50 – 60 ημερησίως, όπως συνέβη και σε άλλο στάδιο της κορύφωσης και προέβλεψε ότι η δυσμενής αυτή πρόβλεψη μπορεί να συμβεί τέλος Νοεμβρίου.

«Θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε τους σκληρούς δείκτες. Το να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά και να βάλουν μάσκες στα σχολεία, όταν φανεί η ανάπτυξη της “Κένταυρος”, για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει» υποστήριξε ο καθηγητής και ανέφερε ότι για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊου στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, «το εβδομαδιαίο τεστ πρέπει να γίνει υποχρεωτικό».

Ζήτησε επίσης να γίνεται καλός αερισμός των χώρων, ενώ εστίασε στη χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα, κυρίως σε Πανεπιστήμια και άλλους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει πολύς συχνοτισμός, όπως αεροδρόμια, μετρό, λεωφορεία.Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να την κάνουν τόσο οι άνω των 60 ετών όσο και οι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού, συμπληρώνοντας ότι “το γεγονός ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δε θα πρέπει να μας ξεγελάει”.

Για την ευλογιά των πιθήκων και στο αν οι επιστήμονες που παρακολουθούν τα λύματα στα μεγάλα αστικά κέντρα παρακολουθούν την εξάπλωση της μολυσματικής νόσου, κατέληξε ότι «υπάρχει ανάπτυξη της ευλογιάς των πιθήκων αλλά είναι ελεγχόμενο. Δεν είναι κάτι που θα δώσει γενικευμένη κατάσταση συναγερμού».Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.