Η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Η πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου» και η διάψευση του Κούγια με την δήλωση σε εφημερίδα


«Νιώθω αηδία με όσα έχουν γίνει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο». Παράλληλα εξομολογήθηκε πως μετά το χειρουργείο που έκανε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη την δικογρα…

...φία.«Μάθαμε ότι αναλάβατε την πιο διάσημη κατηγορούμενη στην Ελλάδα» ρωτήσαμε χθες τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα». Και συμπλήρωσε πως «έχει αηδιάσει» με όσα έγιναν σε βάρος της 34χρονης...

«Νιώθω αηδία με όσα έχουν γίνει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο». Παράλληλα εξομολογήθηκε πως μετά το χειρουργείο που έκανε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη την δικογραφία.

«Μάθαμε ότι αναλάβατε την πιο διάσημη κατηγορούμενη στην Ελλάδα» ρωτήσαμε χθες τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα». Και συμπλήρωσε πως «έχει αηδιάσει» με όσα έγιναν σε βάρος της 34χρονης μητέρας των 3 κοριτσιών.

Ο κ. Κούγιας μας εξομολογήθηκε πως μετά το χειρουργείο που έκανε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη την δικογραφία. Είπε επίσης πως εδώ και 3 μήνες συζητά με μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου, όμως αν δεν διάβαζε την δικογραφία και τα στοιχεία που υπήρχαν, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θετικά. Στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα γίνεται λόγος για «πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη» και «χωροφυλακιστική προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας»!

Ο Αλέξης Κούγιας δίνει στην ανακοίνωση του, το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει κάνοντας λόγο για καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας της εντολέως του για ιδιοτελείς σκοπούς. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα αναφέρει πως στα 50 χρονια που ασκεί τη δικηγορία δε συνάντησε ποτέ
«τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Πριν από λίγη ώρα, και μετά από ενδελεχή μελέτη της μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, την οποία έκανα εκμεταλλευόμενος το χρόνο της αναρρώσεώς μου, μετά τη σοβαρότατη εγχείριση, στην οποία υποβλήθηκα προ μηνός, αποδέχτηκα την έκκληση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου και της οικογενείας της να αναλάβω αποκλειστικά και με τη βοήθεια των συνεργατών του γραφείου μου την υπεράσπισή της.

Η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών.

Στην επί πενήντα χρόνια καθημερινή παρουσία μου στα ποινικά δικαστήρια όλης της ελληνικής επικράτειας δεν συνάντησα ποτέ πάλι τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις.

Με μία πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη και “χωροφυλακιστική” προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας, καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κου Αγαπητού και των κορυφαίων ελληνίδων ιατροδικαστών κ. Τσάκωνα και Τσιώλα.

Ανετράπησαν χωρίς επιστημονικά αξιολογήσιμα ιατροδικαστικά και παθολογοανατομικά ευρήματα μετά από εκταφές, οι συγκροτημένες από επιστημονικής άποψης ιατροδικαστικές και παθολογοανατομικές γνωμοδοτήσεις και πορίσματα και δημιουργήθηκε, δυστυχώς, με την ανοχή αυτών, που έπρεπε να αντιδράσουν με νόμιμο τρόπο, μία δικογραφία που επέτρεψε σε όλους όσοι διαχρονικά για ιδιοτελείς σκοπούς καταρρακώνουν το τεκμήριο αθωότητος σε μεγάλες και ιστορικές υποθέσεις πολιτικοποινικού ενδιαφέροντος να προκαταδικάσουν την κα κατηγορουμένη, αγνοώντας ότι αυτό έχουν αρμοδιότητα να το πράξουν μόνο οι τακτικοί δικαστές και τα ποινικά δικαστήρια.

Κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας.
Από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οποιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά δικαστήρια, είτε προδικάζει, είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης.

Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά στην παρούσα υπόθεση, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή και θα τοποθετούμαι μόνο μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μηνύσεων και αγωγών εναντίον οποιουδήποτε δεν θα σέβεται το τεκμήριο αθωότητος και θα κακοποιεί την αλήθεια.

Από σήμερα, τόσο προσωπικά εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη και τους έλληνες δικαστές, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να εκδώσουν μία δίκαιη απόφαση.

Σέβομαι διαχρονικά τις εισαγγελικές ποινικές διώξεις και τις εισαγγελικές έρευνες, όπως επίσης και τις απόψεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων, αλλά περισσότερο απ’ όλα σέβομαι τους έλληνες τακτικούς δικαστές, που είναι, όπως διατυμπάνισαν τόσο η πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου, όσο και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν και να εκδίδουν στο όνομα του ελληνικού λαού δικαστικές αποφάσεις.

Το γραφείο μας δημοσιοποιεί και την εξουσιοδότηση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου».

Ο Κούγιας διαψεύδει ότι χαρακτήρισε την Πισπιρίγκου ως την “πιο αθώα κατηγορούμενη” και τα… βάζει και με τον Ευαγγελάτο

Διεψεύδει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, δήλωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτή χαρακτηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου -της οποίας έχει αναλάβει την υπεράσπιση- ως την “πιο αθώα κατηγορούμενη”.

Η συγκεκριμένη δήλωση δημοσιεύθηκε στην τοπική ιστοσελίδα των Πατρών flamis.gr. Ο γνωστός ποινικολόγος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “όσο κι αν προκληθώ δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε τηλεοπτική εκπομπή είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς και εφόσον θίγονται τα συμφέροντα της κας κατηγορουμένης και θίγεται το τεκμήριο της αθωότητός της, θα παρεμβαίνω με γραπτές ανακοινώσεις”.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του μέσου ενημέρωσης της Πάτρας, ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι “παραποιούνται εντελώς τα λεγόμενά μου και συγκεκριμένα δημοσιοποιούνται οι φράσεις ‘Η Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορουμένη’, όπως επίσης δημοσιοποιείται ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα”.

Επίσης, τα “βάζει” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τον οποίο λέει πως νομίζει ότι “δημοσιοποιώντας ένα φανταστικό σενάριο στο site του, θα με αναγκάσει να εμφανιστώ στην εκπομπή του και να απαντήσω”.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ή όχι, δεν θα το κρίνει “κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση”.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.