Κι όμως: Γιατί σκουπιζόμαστε τόσο καιρό λάθος στην τουαλέτα


Γιατί σκουπιζόμαστε τόσο καιρό λάθος στην τουαλέτα;Ακόμα και όλα λάθος να τα κάνουμε στη ζωή, για ένα τουλάχιστον πράγμα είμαστε σίγουροι μέχρι τώρα.Αν και η επιστήμη είναι εδώ για να ανατρέψει κι αυτ…

...ή τη βεβαιότητα που αποκτούμε από παιδιά και μας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας.Κι όμως, όπως μας λένε οι γιατροί, ακόμα και το πώς σκουπιζόμαστε στην τουαλέτα το κάνουμε κι αυτό λάθος.Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο λάθος τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό...

Γιατί σκουπιζόμαστε τόσο καιρό λάθος στην τουαλέτα;

Ακόμα και όλα λάθος να τα κάνουμε στη ζωή, για ένα τουλάχιστον πράγμα είμαστε σίγουροι μέχρι τώρα.

Αν και η επιστήμη είναι εδώ για να ανατρέψει κι αυτή τη βεβαιότητα που αποκτούμε από παιδιά και μας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας.

Κι όμως, όπως μας λένε οι γιατροί, ακόμα και το πώς σκουπιζόμαστε στην τουαλέτα το κάνουμε κι αυτό λάθος.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο λάθος τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σκούπισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρωκτiκές αμυχές, μικρά κοψίματα δηλαδή στην περιοχή.

Ο Rose George, συγγραφέας του σχετικού πονήματος «The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters», δήλωσε πως το χαρτί υγείας δεν αφαιρεί τα υπολείμματα όπως πρέπει.

«Με κάνει αμήχανο το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι κινούνται τριγύρω με βρόμικους πισινούς πιστεύοντας πως είναι καθαροί».

Ο ειδικός επιμένει πως το χαρτί τουαλέτας μετακινεί απλώς τις ακαθαρσίες από το ένα μέρος στο άλλο, δεν τις αφαιρεί.

Κάτι που λένε εξάλλου και οι γιατροί, συνιστώντας τη χρήση υγρών χαρτομάντιλων για υγιεινότερα αποτελέσματα.

Ακόμα και διάσημοι έχουν συνταχθεί σε εκστρατείες ενημέρωσης για σωστότερο σκούπισμα και ο Γουίλ Σμιθ είναι εδώ σταθμός.

Ο γνωστός ηθοποιός εντυπωσιάστηκε τόσο από τη χρήση υγρών χαρτομάντιλων που τα χαιρέτισε ως «ιδιαίτερα και απίστευτα»:

«Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι. Όταν βιώνω κάτι που είναι ιδιαίτερο και απίστευτο, μου αρέσει να το μοιράζομαι με τους ανθρώπους. Όποιος χρησιμοποιεί στεγνό χαρτί τουαλέτας, δεν παρέχει στον εαυτό του πραγματικές υπηρεσίες», είχε δηλώσει στο Radio 1 του BBC.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.