Τα πήρε όλα εκτός από ένα: Το μόνο πράγμα που άφησε ο Πέτρος Φιλιππίδης πίσω στη φυλακή & ο συμβολισμός


Το πρωί της Τετάρτης σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» αναφέρθηκε στα πράγματα που άφησε στο κελί, ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Τάσος Τεργιάκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδα…

... Κορυδαλλού δεν πήρε όλα του τα πράγματα μαζί. Πήρε βιβλία και άλλα είδη, αλλά άφησε πίσω του όλα του τα ρούχα.Ο συμβολισμός της κίνησης του Πέτρου ΦιλιππίδηΗ κίνηση του Πέτρου Φιλιππίδη να αφήσει τα ρούχα του φεύγοντας δεν είναι ασυνήθιστη. Πολλοί κρατούμενοι όταν αποφυλακίζονται...Το πρωί της Τετάρτης σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» αναφέρθηκε στα πράγματα που άφησε στο κελί, ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την αποφυλάκισή του.Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Τάσος Τεργιάκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν πήρε όλα του τα πράγματα μαζί. Πήρε βιβλία και άλλα είδη, αλλά άφησε πίσω του όλα του τα ρούχα.

Ο συμβολισμός της κίνησης του Πέτρου Φιλιππίδη

Η κίνηση του Πέτρου Φιλιππίδη να αφήσει τα ρούχα του φεύγοντας δεν είναι ασυνήθιστη. Πολλοί κρατούμενοι όταν αποφυλακίζονται επιλέγουν να μην πάρουν μαζί τα ρούχα, που φορούσαν όσο ήταν κρατούμενοι.Σύμφωνα με όσα είπε το στέλεχος των φυλακών Κορυδαλλού, αυτή η κίνηση είναι συμβολική. Οι κρατούμενοι το κάνουν αυτό, ώστε να αφήσουν πίσω τους αυτή τη σελίδα στη ζωή τους και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά εκεί. Τα ρούχα που αφήνουν οι κρατούμενοι, πηγαίνουν στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών. Ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δίνονται σε άπορους φυλακισμένους, που τα έχουν ανάγκη.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.