«Έσκασε» νέο έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι


Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πανικός επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς η προθεσμία για το επίδομα 1000 ευρώ έληγε την 1η Σεπτεμβρίου.Δείτε επίσης: Food Pass: Ανακούφιση για 1 εκατ. καταναλωτές – Οι κοινωνικές ομάδες που θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώΩστόσο, επειδή οι θέσεις δεν καλύφθηκαν ο οργανισμός έδωσε παράταση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, στις 23:5…

...9.Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης ψηφιακών και «πράσινων» δεξιοτήτων σε 80.000 ανέργους με έκτακτο επίδομα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ.Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΥΠΑ, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν ένα Πρόγραμμα Επαγγελματικής...

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πανικός επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς η προθεσμία για το επίδομα 1000 ευρώ έληγε την 1η Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Food Pass: Ανακούφιση για 1 εκατ. καταναλωτές – Οι κοινωνικές ομάδες που θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ

Ωστόσο, επειδή οι θέσεις δεν καλύφθηκαν ο οργανισμός έδωσε παράταση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, στις 23:59.

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης ψηφιακών και «πράσινων» δεξιοτήτων σε 80.000 ανέργους με έκτακτο επίδομα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΥΠΑ, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν ένα Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, να συμμετάσχουν και να περάσουν τις εξετάσεις πιστοποίησης. Η κατάρτιση έπειτα πληρώνεται με 5 ευρώ/ώρα. Το πρόγραμμα είναι για 200 ώρες, επομένως θα φτάσουν στα 1.000 ευρώ.

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

«Έσκασε» νέο έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όπως αναφέραμε, η πλατφόρμα έκλεισε από τις 4 Σεπτεμβρίου. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι μπορούσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

  • είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι
  • έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
  • είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.