Έχασα για πάντα τον γιο μου. Τον έστειλα να σπουδάσει με ανήθικους: Τσακίζει κόκκαλα ο πατέρας του Γιακουμάκη


Βαγγέλης Γιακουμάκης: Επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός.

Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την περιοχή των Ιωαννίνων στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Εκείνη την Παρασκευή, ο…

...κευή, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε βιαστικά από τη φοιτητική εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής χωρίς να ενημερώσει τον συγκάτοικό του για το πού θα πάει όπως συνήθιζε. Πήρε τα κλειδιά του αλλά άφησε μπουφάν, πορτοφόλι, πάσο και κινητό τηλέφωνο.Μετά από ένα μήνα, στις 15 Μαρτίου...Βαγγέλης Γιακουμάκης: Επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός.Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την περιοχή των Ιωαννίνων στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Εκείνη την Παρασκευή, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε βιαστικά από τη φοιτητική εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής χωρίς να ενημερώσει τον συγκάτοικό του για το πού θα πάει όπως συνήθιζε. Πήρε τα κλειδιά του αλλά άφησε μπουφάν, πορτοφόλι, πάσο και κινητό τηλέφωνο.

Μετά από ένα μήνα, στις 15 Μαρτίου του 2015, λίγο πριν τις 8 το πρωί, σε αγροτική περιοχή περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός.

Η σορός του ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ακριβώς δίπλα ένα μαχαίρι. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορουμένους Κρητικούς για περιστατικά βίας εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο»

Ο πατέρας του 20χρονου σπουδαστή, κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό, μιλώντας για την απώλεια του γιου του και τα βασανιστήρια από τους Κρητικούς που ταλαιπώρησαν την ψυχή του, είχε πει:

«Μετά από μήνες μού είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο όχι από ντροπή. Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια».Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα “θέλω” του καθενός και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε για αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με 3 παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014)πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα ,ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά.

Οι γονείς έμαθαν τα βασανιστήρια του παιδιού του μετά τον θάνατό του

«Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα μετά από αρκετά χρόνια. Περίπου τέσσερα. Η κυρία Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρονών και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση», σημείωσε, σύμφωνα με το  epirustvnews.gr

«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο. Αυτά όμως δεν είναι αστεία», ανέφερε και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο όταν ήταν στο στρατό του είχαν κάνει αστεία αλλά αυτό έγινε μόνο μία φορά.

«Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μην μιλά αλλά όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του», εξήγησε. Όταν το παιδί πήγε στην Κρήτη για διακοπές είχε διαβεβαιώσει τους γονείς του πως όλα ήταν καλά, κάτι που έκαναν και δύο από τους κατηγορουμένους όταν ο πατέρας του είχε έρθει στα Ιωάννινα.

«Ο φίλος έχει άλλη έννοια»

«Αν τα γνώριζα τότε όλα αυτά θα τους κατηγορούσα αλλά τότε τους θεωρούσα φίλους[..] Ο φίλος έχει άλλη έννοια όχι να εκμεταλλευτείς μία σιωπή. Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Η Κρήτη δεν είναι αυτή που δείχνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο γιος του όπως είπε δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμετείχε στις παραβατικές συμπεριφορές της παρέας των Κρητικών.«Οταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα», σημείωσε.

Αν χρειαζόταν να ξανα μεγαλώσει το γιο του θα τον ανάθρεφε με τον ίδιο τρόπο είπε τονίζοντας πως δεν πιστεύει με τίποτα ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης εκλάμβανε αυτά τα περιστατικά ως πλάκα.

«Ο Βαγγέλης δεν ήταν ρουφιάνος ούτε βρώμος»

«Ο Βαγγέλης δεν μίλησε», όπως είπε, «για να τους προστατέψει αφού δεν ήταν ρουφιάνος ούτε βρώμος (στην κρητική διάλεκτο η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για κάποιο άτομο που δεν είναι εντάξει στη συμπεριφορά του). Αν ήταν βρώμος θα τον είχα σήμερα εδώ. Δεν θα ήταν νεκρός», τόνισε. «Ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που ήξερε τι σημαίνει σύντεκνος και φίλος, πίστευε σε αυτές τις αξίες γι αυτό και δεν μίλησε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων γιατί ένας από αυτούς εξακολουθούσε να μιλά στον Βαγγέλη ο πατέρας εκτίμησε πως είχε αυτή τη συμπεριφορά για να μπερδέψει τον Βαγγέλη και να τον πείσει ότι όλα ήταν ένα αστείο.

«Το παιδί μου πιστεύω ότι ήθελε να προστατέψει το ήθος που πίστευε ότι έχουν τα παιδιά αυτά και για αυτό δεν μίλησε .[…]Εμείς εκεί που ζούμε δεν ξέρουμε από βία και τον είχαμε αναθρέψει να μην αντιδρά με βία», απάντησε ο Ανδρέας Γιακουμάκης σε ερώτηση συνηγόρων γιατί δεν μιλούσε για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης.Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.