Σε κυκλοφορία το σπουδαιότερο νόμισμα – Η «χρυσή» ευκαιρία να αγοράσετε Δραχμές!


Μια ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή για τους νοσταλγούς της δραχμής, αφού έρχεται μια «χρυσή» ευκαιρία να αγοράσετε ένα συλλεκτικό νόμισμα, που βγαίνει στην κυκλοφορία.O Φοίνικας του 1828 και η Δραχμή του 1832, δηλαδή, τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, κυκλοφορούν και πάλι ως συλλεκτικά ενθύμια της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση.Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής αποτελείτ…

...αι συνολικά από 14 νομίσματα, υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας και φέρει την σφραγίδα της υψηλής τεχνικής των βραβευμένων χαρακτών του Εθνικού Νομισματοκοπείου, με ένα συγκεκριμένο χωριό της χώρας πάντως...

Μια ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή για τους νοσταλγούς της δραχμής, αφού έρχεται μια «χρυσή» ευκαιρία να αγοράσετε ένα συλλεκτικό νόμισμα, που βγαίνει στην κυκλοφορία.

O Φοίνικας του 1828 και η Δραχμή του 1832, δηλαδή, τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, κυκλοφορούν και πάλι ως συλλεκτικά ενθύμια της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση.

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής αποτελείται συνολικά από 14 νομίσματα, υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας και φέρει την σφραγίδα της υψηλής τεχνικής των βραβευμένων χαρακτών του Εθνικού Νομισματοκοπείου, με ένα συγκεκριμένο χωριό της χώρας πάντως να έχει γυρίσει στο παλιό εθνικό νόμισμα και να εξηγεί πώς ρυθμίζει την καθημερινότητά του.

Τα νομίσματα που θα βγουν εκτός Φοίνικα και Δραχμής

Εκτός από τον Φοίνικα και τη Δραχμή, το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής περιλαμβάνει επίσης οκτώ αργυρά νομίσματα που αναφέρονται στις επεκτάσεις του ελληνικού κράτους και απεικονίζουν τις εμβληματικές προσωπικότητες της κάθε περιοχής της Ελλάδας, μεταξύ αυτών:

  • Το πρώτο Ελληνικό κράτος, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
  • Τα Επτάνησα, με τον Ιωάννη Καποδίστρια
  • Η Θεσσαλία και η Άρτα, με τον Ρήγα Φεραίο-Βελεστινλή
  • Η Κρήτη, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Το Νομισματικό Πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται με τα τέσσερα χρυσά νομίσματα που απεικονίζουν την εξέλιξη της Ελληνικής Σημαίας, αποτελεί το βασικό έσοδο της Επιτροπής για την χρηματοδότηση δράσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.