Βεβαίωση rapid test: Πώς να δηλώσετε σωστά αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού | gov.gr


Πού και πως πρέπει να δηλωθεί η βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test από τους ανεμβολίαστους;Χαμός γίνεται με τις βεβαιώσεις rapid test και ουρές σχηματίζονται σε πολλά διαγνωστικά κέντρα. Πώς ν…Πού και πως πρέπει να δηλωθεί η βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test από τους ανεμβολίαστους;

Χαμός γίνεται με τις βεβαιώσεις rapid test και ουρές σχηματίζονται σε πολλά διαγνωστικά κέντρα.

Πώς να πάρετε βεβαίωση rapid test;

Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να κάνουν rapid τεστ με δικά τους έξοδα, ώστε να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους ή να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Η δήλωση γίνεται σε ειδική πλατφόρμα στο gov.gr που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ), ενώ χρειάζονται προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet και ο ΑΜΚΑ.

Παρόλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο.

Επίσης, σε περίπτωση που έχουν γίνει περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Σημειώνεται, πως η βεβαίωση που θα εκδοθεί έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Βεβαίωση rapid test:

Πού κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές παρά μόνο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ωστόσο, έλεγχο διενεργούν και ορισμένα φαρμακεία, αλλά και κάποιοι ιδιώτες γιατροί.

Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα και δύο rapid test ανά εβδομάδα

Ένα rapid test την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ δύο τεστ την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.