Θυρεοειδής: 6 τροφές που καλύτερα να αποφεύγετε εαν δεν λειτουργεί σωστά


Θυρεοειδής – Συμβουλές υγείας: Βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Επηρεάζει τις λειτουργίες του μεταβολισμού στο σώμα, μέσω δικών του, παραγόμενων ορμονών. Η μη σωστή λειτουργία του αποτελεί απειλή για τη…Θυρεοειδής – Συμβουλές υγείας: Βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Επηρεάζει τις λειτουργίες του μεταβολισμού στο σώμα, μέσω δικών του, παραγόμενων ορμονών. Η μη σωστή λειτουργία του αποτελεί απειλή για τη ζωή.

Όσον αφορά τις γυναίκες, μπορούν ευκολότερα να αναπτύξουν πάθηση στο θυρεοειδή, ο οποίος προκαλεί γενικά κόπωση, ανησυχία και αυξομειώσεις βάρους. Η διάγνωση βοηθά σημαντικά στη θεραπεία του. Πάντως, πολλές τροφές παρουσιάζουν πρόβλημα σε όσους πάσχουν από αυτόν.

Θυρεοειδής: 6 τροφές που καλύτερα να αποφεύγετε εαν δεν λειτουργεί σωστά - Εικόνα 2

Θυρεοειδής – Συμβουλές υγείας: Έξι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε: – Ζάχαρη: Πολλές θερμίδες, καθόλου θρεπτικά συστατικά. Δεν βοηθά στη σταθεροποίηση του σωματικού βάρους. – Τηγανιτά: Τα λίπη δεν βοηθούν στην παραγωγή και την πρόσληψη των ορμονών από τον ανθρώπινο οργανισμό. – Καφέ: Μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα από τα υπάρχοντα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Δυσχεραίνει το έργο των φαρμάκων. – Σταυρανθή λαχανικά: Επηρεάζει την παραγωγή ορμονών. Γι΄αυτό χρειάζεται περιορισμός για το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. – Σόγια: Αναστείλει την απορρόφηση της θυρεοειδικής ορμόνης σε όσους πάσχουν με υπερθυρεοειδισμό. – Γλουτένη: Όταν καταναλώνει κάποιος γλουτένη, μέσω αυτής το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιεί μία επίθεση κατά της πρωτεΐνης και του ενζύμου. Φαγητά με γλουτένη είναι: το επεξεργασμένο αλεύρι, το κριθάρι, η σίκαλη και άλλα δημητριακά.

Θυρεοειδής – Συμβουλές υγείας: Βίντεο με φυσικούς τρόπους για να βοηθήσετε προς τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή σας:

Πηγή : enimerotiko.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...