Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης: «Μια τσικουδιά ήπια» είπε στην κατάθεσή του – Η ποινή που του επιβλήθηκε

8 Οκτωβρίου, 2025


Ο Βασίλης Μπισμπίκης κρίθηκε ένοχος για τροχαίο και εγκατάλειψη του σημείου, με το δικαστήριο να του επιβάλλει χρηματική ποινή, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Ο ίδιος δήλωσε πως είχε πιει μόνο «μια τσικουδιά» και δεν είχε πρόθεση να αποφύγει τις ευθύνες.Ένοχος κρίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (08.10.2025) ο Βασίλης Μπισμπίκης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση το…


Ο Βασίλης Μπισμπίκης κρίθηκε ένοχος για τροχαίο και εγκατάλειψη του σημείου, με το δικαστήριο να του επιβάλλει χρηματική ποινή, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Ο ίδιος δήλωσε πως είχε πιει μόνο «μια τσικουδιά» και δεν είχε πρόθεση να αποφύγει τις ευθύνες.

Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά για τον ηθοποιό

Ένοχος κρίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (08.10.2025) ο Βασίλης Μπισμπίκης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση του άρθρου 47 του ΚΟΚ, σχετικά με την εγκατάλειψη οχήματος, μετά από τροχαίο που προκάλεσε στη Φιλοθέη.

Το δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή 7.000 ευρώ και επιπλέον 200 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, με δικαίωμα έφεσης. Ωστόσο, δεν του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του σύννομου βίου, όπως είχε αιτηθεί. Οι συνήγοροί του δήλωσαν πως έχουν ήδη καταθέσει έφεση.

Το τροχαίο στη Φιλοθέη και η εγκατάλειψη

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου, όταν ο Βασίλης Μπισμπίκης προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον τρία οχήματα και μία γκαραζόπορτα. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο, με αποτέλεσμα να διωχθεί για μη συμμόρφωση στις υποχρεώσεις που ορίζει ο ΚΟΚ.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού, τονίζοντας:

«Δεν τήρησε καμία από τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος: να παραμείνει στο σημείο, να ειδοποιήσει την αστυνομία και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Δεν χτύπησε κουδούνια, δεν άφησε σημείωμα, δεν κράτησε πινακίδες. Μόνο μέσω της συνεργάτιδάς του κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης για να αναφέρει ατύχημα στην περιοχή. Όλοι οι μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν και έμαθαν για τον κατηγορούμενο αργότερα, από το Τμήμα Κηφισιάς. Ήδη είχε περάσει το 24ωρο που προβλέπει ο νόμος. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.