Νίκος Γιαννόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την επίθεση του Νίκου Παππά – Τι αναφέρει στη μήνυσή του

18 Δεκεμβρίου, 2025


Άθελά του στο επίκεντρο ενός απρόσμενου επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον (πρώην πλέον) ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, βρέθηκε ο δημοσιογράφος του News247, Νίκος Γιαννόπουλος,.Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δημοσιογράφος δέχτηκε ξαφνική επίθεση σε μπαρ όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής. Η συμπλοκή φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου και, όπω…


Άθελά του στο επίκεντρο ενός απρόσμενου επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον (πρώην πλέον) ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, βρέθηκε ο δημοσιογράφος του News247, Νίκος Γιαννόπουλος,.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δημοσιογράφος δέχτηκε ξαφνική επίθεση σε μπαρ όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής. Η συμπλοκή φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου και, όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος, ο Νίκος Παππάς τον χτύπησε στο κεφάλι με γροθιές, ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη.

Νίκος Γιαννόπουλος – Τι αναφέρει μετά την επίθεση του Νίκου Παππά

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Γιαννόπουλος έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο Instagram, για να καθησυχάσει φίλους και συναδέλφους: «Καλησπέρα σε όλους, όλες, όλα. Επειδή έχετε σπάσει το κινητό μου από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση, ενημερώνω άπαντες ότι είμαι καλά. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους…».

Σύμφωνα με το News247, ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με μηνύματα μετά το περιστατικό, χωρίς όμως ο δημοσιογράφος να απαντήσει. Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να τον αναζητούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς η διαδικασία δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο, να θέτει εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά και η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη». Ο ευρωβουλευτής παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του.

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Νίκος Γιαννόπουλος

Η μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Γιαννόπουλος περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα: βρισκόταν στο μπαρ μαζί με άλλους δημοσιογράφους, όταν ο Παππάς φέρεται να τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μετά από διαπληκτισμό στον διάδρομο του καταστήματος.

«Στις 16/12/2025 περί ώρα 22:30, έφτασα συνοδευόμενος από αρκετούς φίλους δημοσιογράφους όπως εγώ, στο εστιατόριο AEDAEN, που βρίσκεται στην οδό 04-06 rue des Aveugles στο Στρασβούργο. Διευκρινίζω ότι ήρθαμε στο Στρασβούργο για τη συνέλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του μηνός Δεκεμβρίου. Αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το μπαρ για να πιούμε ένα ποτό. Περί ώρα 22:45 έφτασε ένας Ευρωβουλευτής, ο Παππάς Νικόλαος, τον οποίο γνωρίζουμε καλά στη χώρα μας, την Ελλάδα. Τον γνωρίζουμε διότι πρόκειται για πρώην μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.