Χαμός στη Βουλή, ξέφυγαν τα πράγματα: Άγριος καβγάς Άδωνι – Βελόπουλου – «Πατριώτης της φακ…» – «Το έβαλε στα π…»

Χαμός στη Βουλή, ξέφυγαν τα πράγματα: Άγριος καβγάς Άδωνι - Βελόπουλου - «Πατριώτης της φακ...» - «Το έβαλε στα π...»

Χαμός στη Βουλή, ξέφυγαν τα πράγματα: Άγριος καβγάς Άδωνι - Βελόπουλου - «Πατριώτης της φακ...» - «Το έβαλε στα π...»

Νέα θύελλα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστές τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.


Η κόντρα πήρε γρήγορα απρόβλεπτες διαστάσεις, όταν ο υπουργός εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες κατά του κ. Βελόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον ευθέως «πατριώτη της φακής» και υποστηρίζοντας πως «το έπαιζε πατριώτης και αντιμνημονιακός έχοντας βγάλει την περιουσία του στο εξωτερικό».

Η ένταση χτύπησε “κόκκινο” τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να αποχωρήσει από την αίθουσα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Χαίρομαι που επιτυγχάνω ο θρασύτατος αυτός άνθρωπος να το βάζει στα πόδια». Ο υπουργός συνέχισε σε παρόμοιο ύφος, αναφέροντας:

«Ξέρω πολύ καλά τα περιουσιακά του στοιχεία, πως ήταν φτωχός και πώς έγινε ζάμπλουτος και έχει τα λεφτά του στην Γερμανία την εποχή του μνημονίου. Πουλούσε αντιμνημόνιο έχοντας βγάλει την περιουσία του στο εξωτερικό. Τα ξέρω καλά. Και επειδή ξέρω τι πατριώτης της φακής είναι, σε εμένα πνεύμα δεν μπορεί να πουλήσει και για αυτό το έβαλε στα πόδια».

Αντιπαράθεση για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και τα “πόθεν έσχες”

Η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε γύρω από ζητήματα διαφάνειας και κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι επιχειρεί να πλήξει τους θεσμούς, δηλώνοντας: «Τι έκανε; Για να καταλάβετε πώς οι φασίστες, γιατί αυτό είναι, προσπαθούν να υπονομεύσουν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, διασπείροντας ψέματα. Τι είπε; Ότι περάσαμε ειδική διάταξη το 2023 για να μη δηλώνουν οι βουλευτές τα τιμαλφή στο σπίτι τους. Η διάταξη είναι γενικής φύσεως και είναι το λεγόμενο περιουσιολόγιο».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε προηγουμένως ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, σχολιάζοντας τις πρόσφατες υποθέσεις και συλλήψεις κυκλωμάτων. «Σε ενάμισι μήνα η κυβέρνηση βρήκε 5 υποθέσεις, μπαμ μπαμ μπαμ, από πλασμαφαιρέσεις, μπάσκετ, πίτσα και Χωριάτικο. Ή 8 χρόνια κοιμόσασταν όρθιοι ή τώρα ξυπνήσατε επειδή έρχονται εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στρέφοντας τα βέλη του και προς τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στου ΟΠΕΚΕΠΕ τα ΑΦΜ γιατί Δεν τους μαζέψατε και αυτούς με χειροπέδες και αλυσίδες. Ήταν οι γαλάζιοι λαγοκέφαλοι που τους προστατεύσατε».

Απόηχος τραγωδιών και διεθνείς συγκρίσεις στη Βουλή

Η συζήτηση πήρε δραματική τροπή όταν ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία, εκφράζοντας τη λύπη του αλλά προσθέτοντας με νόημα ότι «αν στην Ελλάδα είχαμε δύο τέτοια δυστυχήματα σε ένα χρόνο καταλαβαίνουμε τι θα έκαναν άνθρωποι σαν τον Βελόπουλο πάνω στα πτώματα». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων, δεδομένου ότι ο κ. Βελόπουλος είχε προηγουμένως επισημάνει αναφορικά με το ίδιο θέμα ότι όσοι συγκρίνουν το δυστύχημα της Ισπανίας με εκείνο των Τεμπών «συγκρίνουν ανόμοια πράγματα».

Η σύγκρουση αυτή στη Βουλή αποτυπώνει το ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε κάθε ευκαιρία, μετατρέποντας το κοινοβούλιο σε πεδίο σφοδρών ιδεολογικών και προσωπικών αντιπαραθέσεων.

ΠΗΓΗ

Tραγωδία: Πέθανε ξαφνικά οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ – Έπαθε καρδιακό ενώ ήταν στο τιμόνι

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε η ίδια η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ με ανάρτησή της στα social media, γνωστοποιώντας μάλιστα πως ο οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή

Ρεύμα: Ανησυχία για τα τιμολόγια του Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για τα νοικοκυριά

Η έξαρση του ενεργειακού κόστους φέρνει νέες αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια του Νοεμβρίου.

«Φωτιά» στο First Dates έβαλε η Δήμητρα: Η ατάκα που δεν έπρεπε να ακουστεί στην ελληνική τηλεόραση και η αντίδραση του Παντελή

«Φωτιά» στο First Dates έβαλε η Δήμητρα: Η ατάκα που δεν έπρεπε να ακουστεί στην ελληνική τηλεόραση και η αντίδραση του Παντελή

Τραγωδία στην Καππαδοκία: Κατέρρευσε διάσημος βράχος μπροστά σε τουρίστες – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Η κατάρρευση σημειώθηκε σε μια ημέρα αυξημένης επισκεψιμότητας, καθώς η 29η Οκτωβρίου είναι εθνική αργία στην Τουρκία, με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης

Βασιλικός τάφος για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ετοιμάζουν μαρμάρινο «σπιτάκι» στο μνήμα του – Δίπλα του και η αγαπημένη του Αρίθα

Βασιλικός τάφος για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ετοιμάζουν μαρμάρινο «σπιτάκι» στο μνήμα του – Δίπλα του και η αγαπημένη του Αρίθα